به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، علی حسینی در حاشیه بازدید از دو مرکز فرآوری زعفران شهرستان گناباد اظهار کرد: برای سومین سال طرح فرآوری زعفران با الگوهای جدید و مطابق با نیاز مصرفکننده در کشور در حال اجراست.
وی افزود: هم اکنون در خراسان رضوی 30 مرکز فرآوری زعفران ایجاد شده که امیدواریم که به 45 مرکز افزایش یابد.
دبیر شورای ملی زعفران کشور گفت: در استانهای خراسان رضوی و جنوبی 70 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران است که بناست هر سال 20 درصد از این سطح، تحت پوشش ایستگاههای فرآوری جدید زعفران قرار گیرد.
حسینی ادامه داد: اگر محصول زعفران با فرآوری جدید به بازار عرضه شود حداقل 10 تا 20 درصد بر قیمت آن افزوده خواهد شد و تولیدکننده به سود بیشتری دست مییابد.
وی درباره حذف واسطهها از تولید تا مصرف زعفران گفت: بناست که بانک کالای زعفران در کشور ایجاد شود و کشاورز زعفران خود را به این بانکها بفروشد و این بانک در یک موقعیت مناسب نسبت به عرضه زعفران اقدام کند تا کشاورز نیز در سود به دست آمده شریک شود.
حسینی ادامه داد: در ایستگاههای فرآوری زعفران نیز ترتیبی اتخاذ شده که خریدار و تولیدکننده با یکدیگر روبرو شوند و دست واسطهها قطع شود.
دبیر شورای ملی زعفران کشور گفت: الگوی جدید فرآوری زعفران باید جانشین الگوی سنتی، عملآوری و بستهبندی این محصول استراتژیک شود.
وی اضافه کرد: سه ایستگاه فرآوری زعفران شهرستان گناباد در بخش مرکزی، کاخک و روستای سنو احداث خواهد شد و بعد از فرآوری زعفران به صورت بهداشتی دارای شناسنامه و کد شواری ملی زغفران نیز خواهند بود.
حسینی اظهار کرد: ایستگاه فراوری زعفران بعد از پایان زمان فرآوری که بین 30 تا 40 روز به طول میانجامد به مرکز مبادله زعفران تغییر خواهد کرد. /ش