مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: هدف اصلی خاک ورزی، افزایش عملکرد و حفظ یا اصلاح منابع تولید است ولی کشاورزان خاک ورزی را به منظور دفن بقایای گیاهی، ایجاد رطوبت، حرارت، هوادهی خاک، از بین بردن علف های هرز و... انجام می دهند.

 

سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: شخم زنی مکرر موجب تخریب ساختمان خاک شده و در پی آن لایه ای سخت در عمق و خاک زیرین ایجاد می شود.

وی با بیان هدف اصلی خاک ورزی تصریح کرد: بهره برداران باید بدانند که ناهموار شدن زمین پس از شخم با گاوآهن و نیاز به دیسک زدن مکرّر و استفاده از ماله برای صاف کردن زمین از مضرات مهم خاک ورزی است.

سلیمانی ادامه داد: خاک ورزی در واقع بر هم زدن و تغییر ویژگی های خاک با اهداف گوناگون است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: کارشناسان خاک ورزی را تلاش برای ایجاد شرایطی محیطی مناسب برای جوانه زدن بذر، سبز شدن گیاهچه و رشد ریشه می دانند.

وی به فرسایش خاک اشاره کرد و اظهار داشت: به کار گیری گاوآهن برگرداندار خاک را بیشتر در معرض فرسایش بادی و آبی قرار می دهد.

سلیمانی با عنوان نمودن به دیگر مضرات خاک ورزی تاکید کرد: خالی شدن زمین از مواد مغذی، کاهش حاصلخیزی، افزایش تنش خشکسالی و از بین رفتن بخش زیادی از رطوبت خاک نیز از دیگر مضرات خاک ورزی است/س

برچسب ها: اصلاح ، منابع ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.