به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، جان کری در پیام ویدئویی خود تلاش کرده است تا در مورد آنچه "سوءتفاهم در برداشت از اطلاعات" در مورد توافقنامه جدید نامیده، توضیح دهد.
وزیر خارجه آمریکا در این پیام به قانونگذاران میگوید توافقنامه با ایران بنیاد تحریمها علیه تهران را دگرگون نکرده است و میافزاید: تحریمهای ما (دولت آمریکا) علیه ساز و کار بانکی و نفت همچنان پابرجاست.
او تاکید کرده است که اگر مفاد توافقنامه رعایت نشود، همه ما میدانیم که ایران سریعا با تحریمهایی سختتر روبهرو خواهد شد.
این تازهترین بخش از تلاشهای دستگاه دیپلماسی دولت آمریکا در توضیح به همپیمانان خارجی و منتقدان داخلی در مورد سند مکتوبی است که سوم آذرماه میان ایران و کشورهای 1+5 امضا شد.
توافقنامه سوم آذرماه سندی است که طرفها را به برخی فعالیتهای مقدماتی و داوطلبانه فرا میخواند؛ ایران را به توقف پیشرفت در برخی برنامههای اتمی خود و غرب را به کاهش برخی تحریمها.
اسرائیل و گروهی از قانونگذاران و سیاستمداران داخل آمریکا مخالفت یا تردید خود را در مورد کارآیی این توافقنامه اعلام کردهاند.
جان کری در پیام ویدئویی خود میگوید: همه دنیا از اینکه مطمئن شود برنامه اتمی ایران صلحآمیز است، سود میبرد.
و در نهایت وزیر خارجه آمریکا تاکید میکند که هر تحریم جدیدی علیه تهران کمکی به حل مسئله نکرده و میتواند موفقیتهای به دست آمده را به خطر بیاندازد.
پیام ویدئویی وزیر خارجه آمریکا همزمان با پیام تازهای از کاخ سفید منتشر میشود.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، خود یک روز پیش از این پیامها از توافق به دست آمده با تهران دفاع کرده و آن را "نتیجهای اساسی" نامیده بود که پس از یک دهه در رابطه با ایران حاصل شده است .
جاش ایرنست، سخنگوی کاخ سفید در همین زمان مواضع دولت ایالات متحده را در مورد تصویب احتمالی تحریمهای جدید چنین بیان کرد: تصویب تحریمهای جدید، پیش از آنکه پنجره دیپلماسی بسته شود، اعتبار ما را در این مورد که اصلا هدف اصلی ما از تحریمها چیست، کاهش میدهد.
این همان چیزیست که پیشتر نیز مقامهای دولت آمریکا بر آن تاکید کرده و از قانونگذاران آن کشور خواسته بودند تصویب تحریمهای تازه را تا زمانی که مذاکرات با پیشرفت روبهروست، عقب اندازند.
اوباما در دفاع از این توافقنامه گفته بود: برای نخستین بار در ۱۰ سال گذشته ما موفق شدیم جلوی پیشرفت برنامه اتمی ایران را بگیریم.
گروهی از قانونگذاران آمریکایی اندکی پس از امضای توافقنامه ژنو با ابراز تردید در مورد پیروی ایران از مفاد توافقنامه٬ از کنگره آن کشور خواستند تا مقررات تحریمی جدیدی را آماده کند تا در صورت به هم خوردن توافق به اجرا گذاشته شود.
بررسی و تصویب تحریمهای تازه علیه ایران در سنای آمریکا، که با هدف کاهش دگرباره صادرات نفت این کشور صورت میگیرد، با تلاشهای دولت ایالات متحده عقب افتاده است.
آخرین بار بررسی تحریمها به طور تلویحی به زمانی پس از تعطیلات عید شکرگزاری، اوایل ماه میلادی آینده، موکول شد.
انتهای پیام/