بيماري انسدادي مزمن ريه چهارمين علت مرگ در جهان است.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان به مناسبت 27 نوامبر (6 آذر) روز جهانی بيماري انسدادي مزمن ريه (COPD) گفت: این بيماري را مي توان مرتبط‌ترین ناخوشي ريوي با سيگار دانست.

دکتر مرتضی پنجه شاهی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 210 میلیون نفر در سرتاسر جهان به اين بيماري مبتلا می باشند و پیش بینی می شود روز به روز به تعداد مبتلایان آن افزوده شود.

این کارشناس مسئول اظهار داشت: مرگ و مير ناشي از این بیماری در 20 سال اخير در زنان بيش از دو برابر شده است و هزينه اي بيشتر از آسم را به همراه دارد.

به گفته وی، نه تنها افرادي كه خود مصرف كننده سيگار هستند، بلکه افرادي كه به طور غير مستقيم و تنها به دليل مجاورت با فرد سيگاري با اين ماده سمي ارتباط دارند نيز به ميزان افراد سيگاري در خطر ابتلا به COPD هستند.

کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر دانشگاه کاشان ادامه داد: از سوي ديگر، مصرف سوخت هاي بيولوژيك و جامد همچون فضولات حيواني و يا چوب و زغال سنگ يكي از مهم‌ترین عوامل خطر پيدايش این بیماری است که متأسفانه در جامعه روستايي ايران، اين نوع سوخت هم بيش از ساير سوخت­ها در دسترس مردم بوده و هم ارزان‌تر از سوخت­هاي فرآوري شده همچون گاز شهري به شمار مي­رود.

دکتر پنجه شاهی تاکید کرد: زندگي شهرنشيني همراه با كاهش فعاليت هاي فيزيكي، هواي آلوده، استرس و رژيم غذايي نامناسب، روز به روز شهروندان را به سمت بیماری‌های مزمن از جمله بيماري انسدادي مزمن ريه سوق مي­دهد.

وی یادآور شد: يكي از جنبه­هاي مهم این بيماري، از كار افتادگي و ناتواني بيمار و در نتيجه ديگر آسيب­هاي اجتماعي است.

کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر دانشگاه کاشان گفت: در صورت عدم كنترل به موقع و مفيد اين معضلات از سوي سيستم بهداشتي و مردم، شاهد فاجعه اي خاموش خواهيم بود كه با اتخاذ تدابیر مناسب و به موقع به راحتي قابل پيشگيري است.


انتهای پیام/
برچسب ها: ریه ، آلودگی ، استرس ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.