سعید ملایری، نایب رئیس انجمن علمی شنواییشناسی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کم شنوایی ناگهانی در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد و دلایل مشخص ندارد. ممکن است در اثر التهاب سیستم اعصاب شنوایی باشد و یا از طریق ویروس به گوش آسیب دیده باشد و یک گوش و یا هر دوی آنها را درگیر کند.
در بسیاری از موارد ممکن است خود به خود بهبود پیدا کند و یا در مواردی ماندگار شود و کم شنوایی یا ناشنوایی کامل را بوجود آورد.
این متخصص شنواییشناسی خاطرنشان کرد: ازدواجهای فامیلی، زردی بالا در نوزادان، سرخک، اوریون ممکن است منجر به کم شنوایی شود.
وی افزود: بیشترین مشکل شنوایی که در حال حاضر در ایران رایج است و کمتر به آن توجه شده است بد شنوایی است که مربوط به اختلال ساختاری ساختمان گوش نیست بلکه اختلال پردازش شنوایی است که در آن تشخیص و تفکیک کردن صداها برای شنونده مشکل است.
وی تصریح کرد: فرد در این مشکل شنوایی کوچکترین صداها را میشنود ولی برای درک صد نمیتواند تمرکز داشته باشد که این امر نباید با بیش فعالی و نداشتن تمرکز ذهنی اشتباه گرفته شود.
وی اظهار داشت: ازجمله عوامل بد شنوایی را میتوان به حواسپرتی در کلاس درس برای دانش آموزان/ با صدای بلند صحبت کردن/ بلند کردن بیش از اندازه صدای تلویزیون اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: تشخیص بد شنوایی سختر از کم شنوایی است و از طریق آزمونهای اختصاصی صورت میگیرد.
همچنین میتواند جنبه ژنیکی نیز داشته باشد و ممکن است ناشی از اختلالات گوش میانی در دوران نوزادی و کودکی باشد که در سن مدرسه خود را نمایان میکند.
این متخصص در پایان افزود: چهار تا پنج درصد دانش آموزان به این شکل مبتلا هستند که پس از تشخیص میتوان درمان آن را از طریق مراکز توان بخشی پیگیری کرد.
انتهای پیام/