به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ در اين مقاله آمده است: سوال بسياري از مردم اين است الان که قدرت هاي بزرگ دنيا با ايران به توافق هسته اي رسيده اند ، سعودي ها چه واکنشي نشان مي دهند. پاسخ ساده اين سوال اين است که آنها نيز احتمالاً مثل ما بعد از اطلاع از امتيازاتي که طرفين داده اند ، گيج شده باشند.
اما وقتي در جايي در خليج فارس نشسته باشيد مسائل خيلي متفاوت از وقتي خواهند بود که در آمريکا و هنگام نوشيدن يک فنجان قهوه در حال بحث درباره مسائل هستيد. سعودي ها مذاکرات را يک بازي پوچ مي دانند. پيروزي ايران اصلاً به نفع آل سعود نيست.
پادشاه عربستان شايد از توافق و شادماني هاي دولت اوباما به ستوه آمده باشد زيرا او روز دوشنبه بعد از اعلام خبر توافق راهي روضه خريم ( شمال شرق رياض) شد. او فقط وقتي به اين منطقه مي رود که نياز به استراحت و آرامش داشته باشد.طبيعي است که پادشاه در سن نود سالگي زود به زود خسته شود اما او چند هفته گذشته مشغول لابي و رو انداختن به هر کسي که ملاقاتش مي کند (از جمله رئيس جمهور موقت مصر ، اميران کويت و قطر) بوده است.
مقامات سعودي در چند روز گذشته در نيويورک ، واشنگتن و لندن دائماً ابراز نگراني کرده اند . شاهزاده الوليد بن طلال بن عبدالعزيز بيست و سوم نوامبر در مصاحبه با وال استريت ژورنال اظهار داشت ، کشورش «فشار زيادي به آمريکا وارد کرده است تا فريب شيرين زباني هاي رئيس جمهور ايران را نخورد.» او افزود:« آمريکا بايد يک سياست خارجي تعريف شده و اصولي داشته باشد. اما متاسفانه الان چنين سياستي وجود ندارد و هرج و مرج حاکم است.»
يک شاهزاده ديگر سعودي در يک ميزگرد در واشنگتن در پاسخ به اين سوال که اگر اسرائيل از حريم هوايي عربستان براي حمله به ايران استفاده کند ، اين کشور چه خواهد کرد، گفت:«هيچ ، چرا بايد اقدام کنيم؟» وي بعد از يک مکث کوتاه گفت که «اما بعد از خاتمه کار يک بيانيه عمومي در محکوميت اين اقدام صادر خواهيم کرد.»
سعودي ها از اين که نمي توانند مانع بازگشت ايران به جايگاه محترم ديپلماتيک و رويکرد مسالمت آميز واشنگتن در برابر تهران شوند ، احساس درماندگي مي کنند.آنها همچنين نگرانند که در سوريه ، حکومت بشار اسد در قدرت باقي بماند و يک پيروزي استراتژيک بجاي شکست ( از طريق حمايت از جهادي ها ) ازآن ايران کند.
نشريه وال استريت ژورنال به نقل از شاهزاده بندر بن سلطان رئيس دستگاه اطلاعاتي عربستان نوشت که اين کشور از آمريکا دور خواهد شد اما واشنگتن به اين حرف سعودي ها مي خندد زيرا مي داند رياض جاي ديگري براي رفتن ندارد.ملک عبدالله در روضه خريم به گزينه هاي پيش روي خود مي انديشد.او برخي از مشاوران نزديک خود را نيز به اين سفر برده است.تاکنون نزديکان ملک عبدالله به نمايندگي از جانب او صحبت مي کردند اما حالا شايد او خودش زبان به صحبت باز کند.
انتهای پیام /