فصل سرما غیر از برودت هوا با خود بارش برف و باران، روزهای مه‌گرفته و لغزندگی را نیز به ارمغان می‌آورد. پس بهتر است به بستن شیشه خودرو و چرخاندن عقربه تهویه مطبوع ماشین از کولر به بخاری اکتفا نکرده و خودروی دوست‌داشتنی خودتان را برای گذراندن یکی از زمستان‌های زندگی کوتاهش آماده کنید.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، فصل سرما که از راه می‌رسد، کم‌کم شکل و شمایل کمد اتاق شما هم عوض می‌شود. لباس‌های زمستانی و گرم آرام‌آرام جای خود را باز می‌کنند و لباس‌های خنک و نازک تابستانی را به کنج قفسه لباس‌ها می‌رانند. پنجره‌های اتاق هم در یک دوره یک ماهه بسته‌تر ‌‌می‌شوند و بعد ناگهان اولین باد و باران پاییزی شکل و شمایل خانه را کاملا زمستانی می‌کند و بخاری‌ها و شوفاژها روشن می‌شوند و...

اما در این میان خودروها هم محتاج توجه و تغییرات فصلی هستند. فصل سرما غیر از برودت هوا با خود بارش برف و باران، روزهای مه‌گرفته و لغزندگی را نیز به ارمغان می‌آورد. پس بهتر است به بستن شیشه خودرو و چرخاندن عقربه تهویه مطبوع ماشین از کولر به بخاری اکتفا نکرده و خودروی دوست‌داشتنی خودتان را برای گذراندن یکی از زمستان‌های زندگی کوتاهش آماده کنید.

بخاری حرف اول را می‌زند

چه بخواهید و چه نخواهید بخاری محبوب‌ترین و پرکاربردترین بخش خودروی شما در فصل زمستان است. بخاری از رادیاتور، شیرآلات و شلنگ‌های آب داغ، قسمت الکتریکی، چند رزیستور و فن و موتور الکتریکی تشکیل شده است. قبل از هر کاری موتور را گرم ‌ و بخاری را روشن کنید تا از صحت عملکرد آن مطمئن شوید. اگر در هوای خروجی از بخاری بوی نامطبوع احساس کردید، مسیر ورود و خروج هوا و از همه مهم‌تر رادیاتور بخاری را هوای پر‌فشار گرفته و با اسپری‌های مخصوص که برای از بین بردن باکتری‌ها ساخته شده‌اند، پوشش دهید. اگر اسپری مخصوص در دسترس نبود، اسپری کمی سرکه سفید رقیق شده با آب جوشیده هم می‌تواند موثر باشد.

ضدیخ

برای ریختن ضدیخ در خودرو صبر نکنید تا یک شب یخبندان سر برسد که دیگر خیلی دیر می‌شود. حتما از ضدیخ‌های ساخت شرکت‌های معتبر استفاده کنید. دقت کنید که ریختن ضد یخ می‌تواند بعضی درز و پارگی‌های ضعیف را آشکار کند. پس حتما ضدیخ را وقتی به رادیاتور خودرو اضافه کنید که حداقل تا یک هفته پس از آن قصد مسافرت به خارج از شهر را نداشته باشید. اضافه کردن ضدیخ روش‌های خاصی دارد که اگر به آنها آشنا نیستید، بهتر است این کار را به ‌تعمیرکار خبره بسپارید. آب قدیمی رادیاتور خودروی شما احتمالا حاوی ضدیخ قدیمی و ذرات مضری است که رها کردن آن در طبیعت اصلا درست نیست. بهتر است این پسماند را در مسیر فاضلاب شهری تخلیه کرده و از ریختن آن در طبیعت اجتناب کنید.

لاستیک‌ها

زمستان یعنی لغزندگی! در بسیاری از کشورهای دنیا تعویض لاستیک‌ها به نوع زمستانی که آج و شرایط خاصی دارند اجباری است. اما متاسفانه این موضوع در ایران هنوز اجرا نمی‌شود و طبیعتا حوادث زیادی را ایجاد می‌کند. اما برای ایمنی خود و خانواده‌تان حتما درآغاز فصل سرما و به طور داوطلبانه لاستیک‌های خود را بازرسی و اگر عمق آج آن ناکافی بود، نسبت به تعویض لاستیک مناسب اقدام کنید. دقت کنید که زنجیر چرخ را در صندوق عقب قرار دهید تا اگر سفری فوری پیش آمد، در جاده بی‌پناه نمانید.

چراغ‌ها و برف پاک‌کن

حرکت با چراغ معیوب در جاده‌های ایران ممنوع است و مشمول جریمه می‌شود، اما در فصل سرما که انتظار بارش بیشتری می‌رود، دیده شدن خودرو از پشت سر و دیدن منظره شفاف جلو خیلی حیاتی‌تر از یک برگ جریمه است. همه چراغ‌های خود را بازبینی کنید و اگر مشکلی مشاهده کردید فورا آن را تعمیر کنید. در ضمن تیغه‌های لاستیکی برف پاک‌کن در تابستان‌های داغ و نفسگیر ایران از شکل افتاده و گاهی اوقات خاصیت ارتجاعی و نرمی لازم خود را برای تمیز کردن شیشه‌ها از دست می‌دهد. توصیه می‌شود با ریختن آب روی شیشه‌ها و روشن کردن برف پاک‌کن، کارایی آنها را امتحان کنید و اگر لازم بود، نسبت به تعویض آنها اقدام ‌‌کنید.

شن، ساده اما مهم

یک مشت شن در مواقع عادی خیلی بی‌ارزش، بعضی وقت‌ها مزاحم و حتی شاید عامل کثیفی ارزیابی شود، اما همین یک مشت شن در یک روز صبح برفی وقتی در کوچه‌ای شیبدار مشغول رانندگی هستید و ناگهان مجبور به ترمز می‌شوید می‌تواند عامل تعیین‌کننده بین ادامه مسیر یا برگشت به ابتدای کوچه برای دور گرفتن مجدد برای رد‌کردن سربالایی محسوب شود. پس یک کیسه پلاستیکی معمولی را با شن و ماسه دانه‌ریز پرکرده و جایی در دسترس قرار دهید.

کمی بیسکویت، یک بطری آب و ‌پتوی سفری

سفرهای ناگهانی خبر نمی‌کنند. تلفن زنگ می‌زند و می‌فهمید که خانواده در شهری دیگر به حضور فوری شما نیاز دارند، وقت فکر کردن ندارید و فوری می‌پرید پشت فرمان و حرکت! اما جاده آن‌هم در زمستان می‌تواند پر خطر باشد. در میانه راه آرام‌آرام برف شروع به باریدن می‌کند و چند دقیقه بعد راه بند می‌آید.

شب ماندن در جاده پر برفی که نمی‌دانید چند وقت شما را اسیر خودش کرده است آنقدر ترسناک و پراسترس است که دیگر لازم نیست وحشت بی‌آبی و بی‌غذایی را به آن اضافه کنید. پس داشتن چند بسته بیسکویت خشک و یک بطری آب معدنی در این قبیل موارد می‌تواند راهگشا باشد. در ضمن روشن نگه داشتن خودرو در یک شب‌ توقف اجباری در جاده‌ها از دو نظر خطرناک است؛ اول این‌که ممکن است خوابتان ببرد و حجم بارش برف آنقدر زیاد شود که دور و بر ماشین را بپوشاند. در آن صورت گازهای خروجی از اگزوز می‌تواند باعث مسمومیت و گازگرفتگی سرنشینان شود.

در ضمن شما نمی‌دانید تا چه زمانی باید منتظر نیروهای امدادی بمانید و به همین دلیل داشتن ذخیره‌ای مطمئن از بنزین در باک خودرو شرط عقل است. روشن و خاموش کردن مداوم خودرو هم جز اتلاف سوخت اثر دیگری ندارد. در این مواقع بهتر است یک پتوی کوچک در خودرو داشته باشید و تلاش کنید چند نفر از در راه ماندگان با هم در یک خودرو جمع شوید تا گرمای بدن بقیه و پتوهای کوچک شما را تا رسیدن نیروهای امداد هوشیار نگه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار