به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، تراب محمدی در حاشيه دومين همايش ملي معماري و شهرسازي اسلامي در تبريز، در گفتگو با خبرنگاران افزود: ابنيه تاريخي دوره اسلامي همچون خانه ها و مساجد كشور و به ويژه تبريز مي توانند الگوهاي مناسبي از توسعه شهري منطبق با فرهنگ و هنر بومي منطقه را ارائه كنند.
وي با تاكيد بر اينكه سبک معماری خانههای تاریخی تبریزی معماری بومی شده ایرانی است يادآور شد: معماري اين نوع ابنيه با شرایط آب و هوایی و نوع زندگی مردم این منطقه به خوبی انطباق یافته و زیباییهای معماری و شهرسازي دوره اسلامی را نشان میدهد.
محمدي بر لزوم بهره مندي از ظرفيت موجود در معماري ابنيه تاريخي به ويژه خانه ها و مساجد دوره اسلامي براي ساخت و توسعه فضاي شهري جديد تاكيد كرد.
مديركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به هدف برگزاري دومين همايش ملي معماري و شهرسازي اسلامي خاطرنشان كرد: انتخاب عنوان «کاربرد معماری و شهرسازی اسلامی در دنیای معاصر» براي اين همايش مي تواند به بهره مندي از ظرفيت هاي تاريخي موجود در فضاي شهري كشور و استان كمك كند.
محمدي تصريح كرد: اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با توجه به ارتباط تنگاتنگ موضوع اين همايش با اختيارات و وظايف اين اداره كل و به منظور حمایت و پشتیبانی علمی و معنوی از آن، در برگزاري دومين همايش ملي معماري و شهرسازي اسلامي در تبريز مشاركت داشته است.
يادآور مي شود، دومين همايش ملي معماري و شهرسازي اسلامي توسط دانشگاه هنر اسلامي تبريز با همکاری «کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مشاركت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي و سازمان بسيج مهندسین کشور ، ششم و هفتم آذرماه 92 با برپايي نشست ها و كارگاه هاي آموزشي توسط برجسته ترين اساتيد و متخصصان كشور در پرديس مركزي اين دانشگاه برگزار مي شود/س