به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، منابع مطلع به بخش خبری نیوزنایت بیبیسی گفتهاند یک کارخانه سیار بر عرشه کشتی باری MV Cape Ray، با روشهای شیمیایی (هیدرولیز) این مواد شیمیایی را آنقدر رقیق خواهد کرد که دیگر خطرساز نباشند.
تخمین زده میشود پسآب حاصل از خنثی کردن این سموم شیمیایی بالغ ۷.۷ میلیون لیتر شود که برای حمل آن به ۴۰۰۰ مخزن نیاز است.
فردا آخرین مهلت برای تعیین محلی برای انتقال این پسماندها است؛ البته بعد از خنثی سازی پسماند حاصل شبیه فاضلاب معمولی صنعتی خواهد بود.
سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) که مسئول امحا سلاحهای شیمیایی سوریه است آخرین روز سال میلادی جاری را بعنوان آخرین مهلت برای نابودی ذخایر شیمیایی سوریه در نظر گرفته است.
مقداری از این ذخایر به آلبانی حمل شده اما بعد از تظاهرات طرفداران محیط زیست در آلبانی، این کشور از قبول آنها سرباز زده و خواستار انتقال مواد منتقله به محلی دیگر شده است.
اما مشکل فقط خنثیسازی و امحا این مواد نیست. هیچ کشوری حاضر نیست انتقال این مواد به بیرون سوریه را بر عهده بگیرد یا امنیت آن را تضمین کند؛ بنابراین ارتش سوریه مجبور شده خود این کار را به عهده بگیرد.
در حال حاضر سازمان منع سلاحهای شیمیایی این مواد را از سوریه به لبنان حمل میکند تا ارتش سوریه آنها از لبنان به بندری در دریای مدیترانه منتقل کند.
هنوز روشن نیست آیا کشتی باری MV Cape Ray خود به این بندر عزیمت می کند تا محموله را تحویل بگیرد یا تعدادی کشتی باری کوچکتر بدون پرچم آمریکا مخازن را تحویل میگیرند و به MV Cape Ray منتقل میکنند.
چند روز پیش احمد اوزومجو رییس سازمان منع سلاحهای شیمیایی به شبکه الجزیره گفته بود نابود کردن این مواد در دریا راهی امن است که میتواند کاملا بر اساس مقررات و ضوابط بینالمللی صورت بگیرد.
اوزومجو گفته بود در این صورت باید آمریکا نقش اصلی را در اجرای آن بعهده بگیرد.
نابودی این ذخیره سلاح شیمیایی در سوریه زیر نظر گروهی از کارشناسان سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) انجام میگیرد که به همین دلیل این سازمان برنده جایزه صلح نوبل هم شده است.
این نخستین باری است که از این سازمان خواسته شده تا بر نابودی سلاحهای شیمیایی نظارت داشته باشد.
بر اساس قطعنامه سازمان ملل باید تجهیزات تولید و ذخایر سلاح شیمیایی در سوریه تا نیمه سال ۲۰۱۴ کاملا منهدم شوند.
پس از آن، بر اساس توافقی که بین آمریکا و روسیه صورت گرفت سوریه اطلاعات مربوط به سلاحهای شیمیایی خود را در اختیار این سازمان قرار داده و از دولت سوریه خواسته شد تا عهدنامه ممنوعیت سلاحهای شیمیایی بپیوندد.
انتهای پیام/