یه گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، وحید مرندی مقدم اظهار کرد: معیارههای استاندارد برای ارایه گواهی برندهای حلال، استانداردهایی هستند که برای نهادها و سازمانهای گواهیدهنده تعریف شده و بر این اساس برند حلال را عملیاتی میکند.
وی اظهار کرد: هدف از ارایه آموزش، همایشها و سمینارها در زمینه صنعت حلال ترویج استفاده از محصولات حلال و تبیین اهمیت صنعت حلال به ویژه غذای حلال در تجارت بینالملل است.
مدیرکل امور استانهای سازمان استاندارد نحوه فعالیت سازمان استاندارد در این زمینه را در دو بعد نرم افزاری و سخت افزاری بیان کرد و افزود: قوانینی که اداره استاندارد در زمینه حلال تدوین میکند، در بعد نرمافزار و صدور مجوز برای شرکتهایی در این راستا در بعد سخت افزار تقسیمبندی میشود تا بتوان خدمات بهتری به مخاطبان ارایه کرد.
مدیرکل امور استانهای سازمان استاندارد بیان کرد: یک دیدی در ایران وجود دارد که چون ما یک کشور اسلامی هستیم، پس همه غذایی که تولید میکنیم حلال است، در حالی که این حلیت بخشی باید تکمیل شود، چرا که بسیاری از مواد افزودنی، رنگها و ژلاتینها از خارج از کشور وارد میشود و باید تابع استانداردهای حلال قرار گیرد.
وی تاکید کرد: باید حلیت دارو، لباس به ویژه لباسهای چرم نیز اثبات شود و به سمتی حرکت کنیم که فرآوردههای غذایی به طور کامل حلال شود.
مرندی مقدم اضافه کرد: محصولاتی هم که از ایران به سوی خارج از کشور صادر میشود، باید نظر مسلمانان جهان را تامین کرده و مورد استقبال آنها قرار گیرد و در مرحله بعدی محصولات آرایشی، پوشاک و لوازم بهداشتی نیز به این چرخه اضافه شود.
وی گفت: تهیه مواد حلال برای مسلمانانی که در کشورهای اسلامی زندگی میکنند کار آسانی است، اما بعضی مواقع مسلمانان ساکن در کشورهای غیراسلامی باید برای تامین غذای حلال خود به شهرهای دیگری از کشورشان سفر کنند که صادرات غذای حلال از سوی ایران به این کشورها میتواند برای آنها نیز مفید باشد.
مدیرکل امور استانهای سازمان استاندارد اظهار کرد: هر چند تهیه غذای حلال در دستور کار کشور ایران قرار دارد، اما برای تامین نظر مسلمانان خارج از کشور باید به سمت ارایه خدمات حلال گام برداریم که شامل غذا، لوازم آرایشی و بهداشتی، البسه، خطوط هوایی و هتل میشود.
انتهای پیام/م