شهرستان ارسنجان در فارس 2 هزار و 800 هکتار باغ انار دارد که سالانه حدود 40 هزار تن محصول از این باغها برداشت می شود.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ انارهای ترش این باغ ها پس از چیده شدن اصطلاحاً انار تکانی یا نار تکونی می شود.

سپس دانه های انار برای فشرده شدن و آبگیری به تارَک منتقل می شوند .

تارَک در اصطلاح محلی ظرف سفالی بزرگ با سوراخی در انتهای آن است و اطراف آن با سنگ و مصالح، محکم شده و با لوله ای به بیرون راه دارد.

فردی که قدرت جسمی قوی تری دارد با پوشیدن چکمه های ساقه بلند داخل تارک رفته و دانه های انار را با پا فشرده می کند تا آب آن ها گرفته و به ظرف منتقل شود.

آن چه به دست می آید، آب انار خالص، تازه و بدون هرگونه افزودنی است که برای تهیه رب به ظرف مسی ریخته و می پزند.

با استفاده از این روش سنتی، امسال هزار و 200 تن رب انار در ارسنجان تولید شد./س

انتهای پیام/

برچسب ها: اختصاص ، کاشت ، انار ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.