به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ انارهای ترش این باغ ها پس از چیده شدن اصطلاحاً انار تکانی یا نار تکونی می شود.
سپس دانه های انار برای فشرده شدن و آبگیری به تارَک منتقل می شوند .
تارَک در اصطلاح محلی ظرف سفالی بزرگ با سوراخی در انتهای آن است و اطراف آن با سنگ و مصالح، محکم شده و با لوله ای به بیرون راه دارد.
فردی که قدرت جسمی قوی تری دارد با پوشیدن چکمه های ساقه بلند داخل تارک رفته و دانه های انار را با پا فشرده می کند تا آب آن ها گرفته و به ظرف منتقل شود.
آن چه به دست می آید، آب انار خالص، تازه و بدون هرگونه افزودنی است که برای تهیه رب به ظرف مسی ریخته و می پزند.
با استفاده از این روش سنتی، امسال هزار و 200 تن رب انار در ارسنجان تولید شد./س
انتهای پیام/