دکتر فربد فدایی، مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: در زنانی که به تازگی زایمان کردهاند، در درجه اول حالتی بهنام اندوه پس از زایمان بهوجود میآید که این حالت در پنجاه درصد زنان رخ میدهد و معمولا در عرض چند روز و خودبهخود بهبود مییابد.
وی افزود: این حالت معمولا به خاطر فشار ناشی از زایمان و همچنین احساس جدایی از جنین در فرد ظاهر میشود.
دکتر فدایی تصریح کرد: حالت دیگری نیز در زنانی که تازه زایمان کردهاند بهوجود میآید که افسردگی پس از زایمان نام دارد و سه زایمان از هر هزار زایمان را شامل میشود.
وی افزود: این بیماری، تنها در زنانی که زمینهٔ ارثی و ژنتیکی افسردگی دارند بروز پیدا میکند و عوامل محیطی هیچ نقشی در بروز این بیماری ندارد.
دکتر فدایی گفت: از علائم افسردگی پس از زایمان میتوان به بیمیلی به ادامه زندگی، بیخوابی، بیقراری، عدم تمرکز و احساس پوچی و بیارزشی اشاره کرد که در مراحل حادتر و شدیدتر با توهم و هذیان همراه است.
وی همچنین افزود: بیمارانی که دچار این بیماری شدهاند را معمولا باید در بخش روانی بستری کنند، تا تحت نظر پزشک معالجه شوند، که معمولا بعد از گذشت چند روز علائم بیمار کنترل میشوند، اما فرد باید در طولانیمدت تحت نظر روان پزشک باشد تا کاملا درمان شود.
انتهای پیام/