به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ کرم خراط علاوه بر درختان گردو به درختان دیگری همچون سیب، به، بید و نارون نیز خسارت می زند.
به گفته رئیس جهاد کشاورزی فردوس تاکنون مبارزه مکانیکی در سطح 400 هکتار از درختان مثمر و غیرمثمر شهرستان انجام و بقایای گیاهی آلوده نیز معدوم شده است.
توزیع 22 تیوپ خمیر زئوزران و مسدود کردن 200 کانال فعال روی درختان در سطح دو هکتار، خرید 6 هزار لارو کرم خراط در سطح 6 هکتار، استفاده از فرمون کرم خراط به تعداد 150 عدد در سطح پنج هکتار و شکار پروانه کرم خراط از جمله اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با این آفت است.
گستج، فتح آباد، باغستان علیا، باغستان سفلی، باداموک، ترشیزوک و مهوید از جمله روستاهای شهرستان فردوس است که مبارزه با این آفت در ان ادامه دارد .
آقای غلامی همچنین گفته : کشاورزان باید در صورت مشاهده لکه های چرب یا خاک به صورت پودر شده در مزارع با کارشناسان کشاورزی مشورت کنند و همچنین اگر آب چاه یا قنات شور است آن را آزمایش و مطمئن شوند که چه محصول زراعی با آن بیشتر رشد می کند.
لارو کرم خراط درون چوب مخفی می شود و سم پاشی برای مقابله با این آفت موثر نیست و باید با فرو بردن سیم مفتولی آغشته به سم در داخل دالان های فعال و بستن دالان، لارو را از بین برد.
آفت کرم خراط ، آفتی است که درختان گردو و برخی از درختان غیرمثمر را مورد هدف قرار می دهد و کم کم سبب از بین رفتن درختان و خشک شدن آن می شود.
آفات چوبخوار مانند کرم خراط و سوسک سرشاخه خوار درختان تشنه، ضعیف و رها شده را دوست دارند بنابراین باید با تقویت درختان با کودهای مناسب، از حمله این آفات جلوگیری کرد.
هرس سرشاخه های تازه آلوده شده و سوزندان آن، روش مناسبی برای جلوگیری از نفوذ لارو به شاخه های قطور و در نتیجه حذف آفت است./س