به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ غلامرضا هادربادی افزود: امسال هزار و 760 تن زیره سبز از 2 هزار و 200 هکتار زمینهای زیر کشت این محصول در شهرستان سرایان برداشت شده است.
وی گفت: برداشت زیره سبز در خراسان جنوبی امسال 15 درصد در مقایسه با پارسال افزایش داشت.
هادربادی گفت: هر کیلوگرم زیره سبز در بازار 8 هزار تومان به فروش می رسد و در هر هکتار از سطح زیرکشت این محصول برای 40 نفر روز شغل ایجاد شده است.
زیره سبز برداشت شده از زمینهای خراسان جنوبی علاوه بر مصرف داخل به استان های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان نیز صادر می شود.
وی با بیان اینکه 3500 بهره برداری کشاورزی درکشت زیره فعالیت دارند افزود:محصول زیره سبز خراسان جنوبی در شهرستان سرایان و فردوس تولید می شود.
این محصول نیمه دوم آذر تا نیمه اول اسفندماه کاشت میشود که به گذشت حدود ۱۲۰ روز برای رسیدن بذر و برداشت آن نیاز است.
زیره سبز معمولا در سه نوبت آبیاری می شود یکی در هنگام کاشت و دو نوبت آبیاری در بهار صورت میگیرد و با توجه به اینکه گیاه به بیماریهای قارچی بسیار حساس است، علفهای هرز باید دو یا سه بار وجین شود.
زیره گیاهی مقاوم در مقابل سرما، خشکی و شوری و دارای ارزش خوراکی، دارویی، بهداشتی و آرایشی فراوان است./س