اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: قسمتهای هوایی خُرفه یعنی برگ، ساقه و دانههای آن ارزش دارویی دارند.
وی تشریح کرد: استفاده از تخم خُرفه برای تصفیه خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و برطرف شدن تشنگی توصیه شده است.
نقشی ادامه داد: مصرف خوراکی خُرفه به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت رودهها، قطع اسهال و تب استفاده میشود و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با توصیه ای به میتلایان به دیابت یادآور شد: برگ و ساقه خُرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین میدهد و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.
وی با عنوان نمودن بهره گیری از خُرفه برای برطرف شدن پیسی های دست و پا اظهار داشت: ضِماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آنها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسیهای دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود.
نقشی تاکید کرد: جویدن برگ خُرفه به مقدار کم، کُندی دندان را رفع میکند/س