وي با بيان اين كه «بهداشت روان قرابت و نزديكي زيادي با فرهنگ ديني و اسلامي دارد» ابراز داشت: همايش الگوي اسلامي-ايراني مشاوره به مشاوران و روانشناسان كمك ميكند تا بتوانند از تكنيكهاي روان درماني مبتني بر دين براي رفع مشكلات بيماران استفاده كنند.
وي در بخش ديگري به مكاتب مختلف روانشناسي اشاره و عنوان كرد: در ارتباط با روانشناسي انسان 3 نظريه خدا مداري، انسان مداري و طبيعت مداري مطرح است كه در اين همايش ما سعي در آشنايي مشاوران با روانشناسي خدامدار خواهيم داشت.
يونسي در توضيح مكتب خدا مداري گفت: در اين مكتب گفته ميشود كه تمام بايدها و نبايدها و موضوعات مربوط به انسان بايد با محوريت احكام الهي و ديني تبين و مشكلات رواني نيز بايد بر همين اساس اصلاح شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با بيان اين كه مكتب روانشناسي عقل مدار معتقد است كه تمام امور روانشناسي بايد بر اساس مباني علمي و عقلي باشد، اظهار داشت: در اين مكتب موضوعات متافيزيك و ماورايي هيچ جايگاهي ندارد و همه چيز بر اساس امور علمي و عيني سنجيده ميشود.
وي ادامه داد: در مكتب روانشناسي عقل مدار اين احتمال وجود دارد كه عقل تحت تاثير فرهنگ جامعه قرار گيرد، حال اگر فرهنگ جامعه غير ديني بود، قطعا اين مكتب خلاف اعتقادات ديني و مكتب خدا مدار حكم خواهد داد.
اين روانشناس باليني تاكيد كرد: در همايش الگوي اسلامي- ايراني مشاوره با محوريت دين و بهداشت روان تلاش بر اين است كه روانشناسان با محوريت روانشناسي اسلامي آشنا شوند.
يونسي در پايان تصريح كرد: نبايد به روانشناسي مانند ساير علوم نگاه كرد، روانشناسي با فيزيك و شيمي متفاوت است؛ چراكه در ساير علوم فرهنگ مطرح نيست، اما روانشناسي با فرهنگ عجين شده و سراسر آن رنگ بوي فرهنگي گرفته است.
لازم به ذكر است «همايش الگوي اسلامي ايراني مشاوره با محوريت دين و بهداشت روان» به همت مؤسسه خدمات مشاورهاي، جوانان و پژوهشهاي اجتماعي آستان قدس رضوي از 19 آذر ماه به مدت 3 روز و با حضور اساتيد برجسته روانشناسي حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد/س