به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران"احسان فکور"، گفت: همسرآزاری به دو دلیل ممکن است انجام شود. یکی اینکه فرد شخصی عصبی و پرخاشگر باشد و با وجود یک محرک بیرونی از سوی همسر خود نتواند خشم خود را کنترل کند و دیگری شخص مورد نظر بیمار است و با دلایل منطقی و غیرمنطقی همسر خود را آزار میدهد که این دو موضوع جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد و هر کدام درمان خاص خود را دارد.
وی افزود: با بررسی شخصیتی شخص و اینکه آیا از زندگی خود نارضایتی دارد که آزار دادن را به یک مکانیزم دفاعی تبدیل کرده است، میتوان به دلیل این همسرآزاری پی برد و پس از آن مداخلات درمانی صورت گیرد.
این روانشناس خاطرنشان کرد: معمولاً ریشه همسرآزاری در نارضایتیهای مختلف شخص از زندگی مانند نارضایتی جنسی، عاطفی، یا نارضایتی از یکی از اعضای خانواده همسر است که در یک فرافکنی به همسرآزاری تبدیل میشود.
وی اظهار کرد: البته آموزش و تربیت یک شخص در این موضوع تاثیر دارد. مثلاً شخصی که مهارتهای زندگی را به خوبی آموخته باشد با وجود محرکها در زندگی شخصی همسر خود را آزار نمیدهد و خشونتی از خود بروز نمیدهد.
این کارشناس ارشد روانشناسی، تصریح کرد: قبل از ازدواج اشخاص نسبت به این موضوع باید آگاهی داشته باشند که با صحبتهای طرفین قبل از ازدواج میتوان دریافت که شخص مقابل قدرت تحمل عقیده مخالف را دارد یا نه.
وی یادآور شد: تحقیقات از خانواده طرف مقابل نیز در این زمینه بسیار موثر است. مثلاً خانوادهای که در آن چندین بار ضرب و شتم صورت گرفته است میتواند در این موضوع نیز تاثیرگذار باشد. همچنین تاثیر کمک روانشناس نیز در این زمینه بسیار بالا است، البته باید تاکید کرد این موضوع قطعی نیست و ممکن است شخص پس از سالها تغییر کند.
انتهای پیام/م