به گفته فرمانده کل سپاه، توقف کامل غنیسازی ایدهآل آمریکاست.
وی با ابراز امیدواری از اینکه ما در مذاکرات هستهای چیزهای بیشتری نداده باشیم، خاطرنشان کرد: البته چیزهایی که در این مهلت 6 ماهه دادیم، حداکثری است و چیزهایی که گرفتهایم، حداقلی بوده است اما مهم آینده و عبور نکردن از خطوط قرمز است و تاکنون هم عبوری از این خطوط قرمز صورت نگرفته است.
فرمانده کل سپاه با اشاره به راهبرد طرفهای غربی و آمریکا مبنی بر کاهش تحریمها در قبال توقف کامل غنیسازی، تصریح کرد: راه دیگر طرفهای غربی این است که فشار بیشتری به ایران بیاورند تا ایران از خطوط قرمز عبور کند اما این شدنی نیست و اگر چنین راهبردی را طرفهای ما دنبال کنند ما به همان وضعیت اول بر میگردیم.
سرلشکر جعفری تصریح کرد: به نظر من تهدیدهای نظام سلطه برداشته نمیشود البته ممکن است تحریمهایی که در رابطه با موضوع هستهای صورت گرفته، کاهش یابد اما تهدیدهای سیاسی، نظامی و امنیتی هنوز هم وجود دارد. ما در مذاکرات فقط بحث هستهای را دنبال میکنیم و هیچ بحث دیگری مطرح نیست، هر چند که اسرائیلیها پیشنهاد دادهاند موضوعات دیگری در کنار مسائل هستهای مطرح شود اما این مقبول نیست.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر طرفهای مذاکره کننده هستهای از ایران بخواهند که سپاه پاسداران برد موشکی خود را کاهش دهند، این کار را خواهید کرد؟ گفت: ما به دنبال اضافه کردن برد موشکهایمان هستیم و توانایی انجام این کار را هم داریم و شهید تهرانیمقدم هم در این راه شهید شدند اما همین الان هم ما توان افزایش برد موشکهایمان را داریم و موشکهای ما باید به اسرائیل برسد و موشکهای ما این توانمندی را دارند.
در ادامه برنامه یکی از دانشجویان از سرلشکر جعفری پرسید آیا با اقدامات پدافندی ایران میتواند جلوی حمله اتمی دشمنان را بگیرد که وی در پاسخ گفت: جلوی حمله اتمی را نمیتوان گرفت ولی آنها از این غلطها نمیکنند چراکه توانمندیهایی که در ایران و بسیاری از نقاط جهان برای انتقام و پاسخ دادن به هرگونه اقدام نظامی و امنیتی وجود دارد، دشمنان به خوبی از آن اطلاع و وحشت دارند و جزو اقدامات بازدارنده است.
وی یکی از راهبردهای سپاه را راهبرد توازن وحشت و خطر برای دشمن برشمرد و گفت: ما تلاش خود را میکنیم که دشمن احساس خطر کند و این موضوع برای دشمن به خوبی جا افتاده است و دشمن به خوبی اطلاع دارد که اگر اقداماتی اینچنینی انجام دهد، پاسخهایی نه فقط در داخل ایران بلکه خارج از ایران علیه آنها صورت میگیرد که یک نوع بازدارندگی ایجاد کرده است.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: آمریکاییها به عراق حمله کردند تا در ادامه به ایران حمله کنند و اوج این تهدیدات نیز در سالهای 83 تا 86 بود اما نتوانستند اقدامی کنند و اگر چنین امکانی داشتند، حتما انجام میدادند و اینکه حرف از گزینه نظامی در مورد جمهوری اسلامی میزنند، یک شوخی و مسخره است و دشمنان هم خودشان میدانند و سخن از گزینه نظامی را برای افرادی میگویند که یا توجیه نیستند و یا فکر میکنند اثر دارد.
سرلشکر جعفری در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد تحولات سوریه گفت: ما هر اقدامی که بتوانیم و لازم باشد، انجام میدهیم تا سوریه حفظ شود و با افتخار هم انجام میدهیم و اعلام میکنیم و سوریه در صف مقاومت است و فقط اعزام نیروی سازماندهی شده نظامی به سوریه باقی مانده است چراکه قبلا اعلام کردهایم نیروی متخصص برای انتقال تجربه و آموزش به عنوان مستشار به سوریه فرستادهایم و این اقدام ما نیز علنی است چراکه از نظام رسمی و قانونی حاکم در سوریه حمایت میکنیم و این اقدام را نیز خود آن کشور از ما میخواهد و کشورهایی که تروریست اعزام میکنند و آنها را مسلح میکنند، باید پاسخ دهند و نگران باشند اما با پررویی اعلام میکنند و ما نیز حمایت خود را با افتخار اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در مورد اقدامات و فعالیتهای اقتصادی سپاه خاطرنشان کرد: سپاه در عرصه اقتصادی فقط در حوزه سازندگی و آبادانی کشور ورود کرده و به ساخت پل، سد، جاده، دو طبقه کردن پل صدر و ساخت فازهای مختلف پارس جنوبی با توجه به توانمندی مهندسی و روحیه جهادی سپاه ورود کرده است.
فرمانده سپاه تاکید کرد: امروز بدون تردید اگر سپاه به این عرصهها ورود نمیکرد، سازندگی و ساخت و ساز و پیشبرد اهداف کشور به این حدی که در حال حاضر وجود دارد، نبود. مثلا فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را زمانی سپاه تحویل گرفت که پیمانکاران خارجی تعطیل کردند و از کشور خارج شدند و سپاه طراحی، ساخت و تولید تمام مجموعههای فازهای 15 و 16 را انجام داد به طوریکه چند فاز دیگر را نیز به ما دادند و فازهای دیگری را نیز که به برخی دیگر از شرکتها دادند، آنها را مجبور کردند که بیایند از تجربهها، نقشهها و طراحیهای سپاه استفاده کنند و ورود سپاه به فاز 15 و 16 پارس جنوبی باعث شد که فازهای آن گسترش پیدا کند و تا یکی دو سال آینده تمام فازهایی که در اختیار سپاه است، تمام میشود و قابل بهرهبرداری است.
سرلشکر جعفری افزود: در حوزه سدسازی و جادهسازی نیز سپاه در قیمت و فناوری پیشتاز است و اقتصاد کشور فقط در این موارد خلاصه نمیشود و به خیلی چیزهای دیگر وابسته است اما در مورد فعالیتهای سازندگی سپاه بزرگنمایی و جوسازی میشود.
وی تصریح کرد: دولت جدید نیز از همین ابهامها داشت که بنده به آقای روحانی اعلام کردم هر پروژهای که احساس میکنید بخش خصوصی و یا فردی توان انجام آن را دارد، به ما اعلام کند و حتی اگر قرارداد هم منعقد شده باشد، آن را فسخ میکنیم تا بخش خصوصی انجام دهد و قرارداد دیگری برای پروژه دیگر نبندیم چراکه ما اصراری نداریم اما در دولت قبلی اصرار داشتند که سپاه ورود کند. برخی پروژهها را به ما دادند و برای برخی دیگر نیز مناقصه برگزار کردند که هم به علت قیمت و هم به علت تحویل در موعد و زمان مقرر سپاه برنده مناقصه میشد و پروژه را میگرفت و این ابهامات نیز در حال حاضر برای آقای روحانی برطرف شده است.
فرمانده سپاه در پاسخ به سوال دیگری در مورد کاهش بودجه سپاه و نفوذ اصلاحطلبان برای این اقدام گفت: کاهش بودجه سپاه واقعیت داشت که اخیرا این کاهش بودجه را با پیگیریهایی که انجام شد، تاحدودی برطرف کردند ولی قبول داریم که مشکلات بودجهای در کشور وجود دارد اما بودجه سال 93 سپاه خیلی کاهش نداشته و فقط بودجه بسیج کاهش پیدا کرده اما در مجموع مشکلات بودجهای و واقعیتهای بودجهای این را نشان میدهد و ما در این مورد بدبین نیستیم.
سرلشکر جعفری در مورد کاهش روحیه معنوی در بسیج گفت: بسیج یک سازمان گسترده است و هر سازمانی که گسترده شد، گرفتار آفت بروکراسی سازمانی میشود و مقابله با بروکراسی سازمانی و آفات آن کار سختی است؛ خصوصا در کشور ما که نظامات حاکم بر قسمت اداری کشور به سیستم بسیج هم اثر میگذارد همانطور که نظامات ارتش بر روی سپاه اثر داشته و ما در تلاش هستیم تا این اثرات را برطرف کنیم اما مقابله با بروکراسی سازمانی کار بسیار مهمی است و به همین دلیل به شما میگویم خود را آماده کنید و بسازید و توان مدیریتی خود را افزایش دهید تا مدیریت تغییر و تحول را در آینده ایجاد کنیم و انشاءالله خود شما مسئول سپاه و سازمان بسیج شوید و این موارد را برطرف کنید.
وی تصریح کرد: در مورد روحیه معنوی در سپاه نیز به دوستان و فرماندهان توصیههایی میکنم و همه به این تذکرات نیاز داریم و بنده بیش از همه به این تذکرات نیاز دارم و یکی از طرحهای تحولی سپاه که دنبال کنیم و حضرت آقا آن را تصویب کردند، بحث شایستگی پاسداری است تا شاخصهای شایستگی پاسداری را به سنجههای قابل اندازهگیری تبدیل کنیم و بعد ارزشیابی شود و برای ارزشیابی آن نیز نظام مفصلی را طراحی کردیم که تا یکی دو سال آینده ارزشیابی آغاز میشود و به صورت سیستمی موضوع معنویت در سیستم سپاه جای خود را پیدا خواهد کرد که قابل انتقال به سایر بخشها نیز هست اما تا زمانی که در سپاه آن را اجرا نکنیم و خودمان به آن عمل نکنیم، به دیگر دستگاهها توصیه نخواهیم کرد.
فرمانده سپاه در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در مورد شبهات و سوالاتی که در مورد عدم مداخله سپاه در امور سیاسی کشور مطرح میشود، اظهار داشت: سپاه پاسداران وظیفه پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را دارد و مهمترین خطری که انقلاب اسلامی را تهدید میکند را در عرصه سیاسی میدانیم و در این عرصه تهدید سپاه نمیتواند ساکت بنشیند و بیتفاوت باشد و آنهایی که حرکت سپاه را مزاحم، مانع و در جبهه مقابل خود میدانند، اینچنین فضاسازیهایی را انجام میدهند که مثلا سپاه نظامی است و نباید در مسائل سیاسی ورود کند و حرفهای حضرت امام را به رخ ما میکشند البته ما به این افراد توجه نداریم و کار خود را میکنیم و نمیتوانیم از این موضوع غفلت کنیم که اگر غفلت کنیم و خیال کنیم صرفا آمادگیهای دفاعی برای حفظ انقلاب کفایت میکند و دشمنان داخلی با حمایت خارجیها از مسیر تهدیدات سیاسی انقلاب را از دست ما بگیرند، کلاه ما پس معرکه است و آنجاست که ما وظیفه خود را به خوبی عمل نکردهایم.
انتهای پیام/