به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه 12 آذرماه در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران حضور پیدا کرد و در نشستی حدودا 3 ساعته به بیان نقطه نظرات خود در حوزه انرژی هستهای و سیاستخارجی و... پرداخت.
ظریف در این نشست و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان اعلام داشت"باید بگویم غربیها از 4 تا تانک و موشک ما نمیترسند. آیا شما فکر کردهاید آمریکا که با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما میترسد؟"
این سخنان وزیر امورخارجه با واکنشهای مختلفی همراه بود و در اولین اقدام 35 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ظریف تذکر دادند.
سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه امامصادق(ع) در واکنش به این سخنان وزیر امور خارجه اعلام کرد که آقای ظریف تخصص لازم را در امور امنیتی و دفاعی ندارد.
خبرگزاری تسنیم با توجه با این سخنان وزیر امورخارجه در سلسله گزارشهایی به بررسی بخشی از توان نظامی جمهوری اسلامی ایران میپردازد.
در اولین گزارش، به بخشی از توان نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و به خصوص در خلیجفارس و تنگه هرمز اشاره میشود.
*مقدمه
جمهوری اسلامی ایران همواره در راه پیشرفت و تعالی گام برداشته و این روند پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 بود که شکل گرفت و شتابان حرکت رو به جلو خود را ادامه داد.
پس از جنگ تحمیلی به تدریج روند نوسازی تجهیزات و استفاده از فناوری بومی در دستور کار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت تا میزان وابستگی به تسلیحات غربی و شرقی به حداقل خود برسد.
در کنار رشد روز افزون فناوری توسعه تسلیحات نظامی اما تفکرات راهبردی در حوزه دفاعی نیز به روز میشد تا در برابر هر تهاجمی پاسخی کوبنده داده شود.
در این راستا تمام نیروی هوایی، زمینی، دریایی و بسیج مردمی در کنار یکدیگر وظیفه دفاع از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی را بر عهده دارند و هر یک بنا به تناسب و استراتژی مربوطه موظف به اجرای امور خود هستند.
در این بین اهمیت یک نیروی دریایی توانمند یا به عبارتی دیگر حضور مقتدر در دریا یا نیروی دریایی راهبردی ویژه است.
در جهان نیروی دریایی به عنوان یکی از عوامل مهم نظامی و اقتصادی، مورد نظر بوده است و ابرقدرتها جهت حفظ سلطه خود بر جهان، سعی کردهاند تا با ایجاد یک نیروی دریایی قوی، امور نظامی و اقتصادی جهان را تحت سیطره خود قرار دهند.
جمهوری اسلامی ایران نیز براساس منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تشکیل یک نیروی دریایی راهبردی اقدامات گستردهای را هم در حوزه سختافزار و هم نرمافزار در راستای تشکیل یک قوه دریایی در نیروهای مسلح انجام داد.
در کنار مطلب عنوان شده، مقابله با زورگویان غربی و شرقی و تهدیدات آنها و حفظ کیان اسلامی در حوزه دریا با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران دارای حدود 5800 کیلومتر ساحل و بیش از 30 هزار کیلومتر مربع نوار ساحلی است، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جمهوری اسلامی ایران بر پایه توانایی نظامی نیروی دریایی سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران و پشتیبانی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا میتواند در برابر کوچکترین تهاجم دشمن از سوی دریا سریعترین و محکمترین پاسخ را بدهد.
بر این اساس، برای جلوگیری از انجام ماموریتهای موازی در سواحل و آبهای مرزی کشورمان شرح وظایف جداگانهای برای ارتش و سپاه در حفظ و حراست از دریا تعریف شد که حفظ و تامین امنیت خلیجفارس و مرزهای آبی آن بر عهده سپاه و فراتر از آن به علاوه دریای خزر بر عهده ارتش گذاشته شد.
بنا بر تفکیک وظایف دو نیروی دریایی سپاه و ارتش، سپاه پاسداران با داشتن سامانهها و تجهیزات منحصر به فرد نظیر شناورهای تندرو و موشکانداز، سامانههای موشکی و هواپیماهای بدون سرنشین مسئول تامین امنیت و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران در خلیجفارس و تنگه استراتژیک هرمز شد و نیروی دریایی ارتش نیز با در اختیار داشتن شناورهای سنگین، ناوها و ناوشکنهای موشکانداز که برخی از آنها توانایی حمل بالگرد را نیز دارند، در منطقه دریای عمان و آبهای آزاد و بینالمللی به انجام ماموریت میپردازد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اتکا به خدا و حفظ و توجه به سه نکته مهم یعنی ایجاد پایگاهها و مناطق دریایی مهم، نیرویانسانی توانمند و آموزش دیده و به کارگیری تجهیزات به روز قادر است به هر تهدیدی در آبهای خلیجفارس که از سوی بیگانه تحمیل شود پاسخ کوبنده دهد.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان بازوی دریایی سپاه و مسئول فعلی امنیت منطقه خلیجفارس و تنگه استراتژیک هرمز در اوج درگیریهای دریایی در زمان جنگ تحمیلی متولد شده و در همان سالهای ابتدایی تشکیل خود به صورت مستقیم با نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا درگیر شد.