پیشنهاد همکاری هسته ای عربستان سعودی با کره جنوبی و ورود ریاض به حوزه فناوری هسته ای را می توان خطر بالقوه ای برای امنیت منطقه و جهان خواند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مجله اماراتی نشنال گزارش داد که عربستان سعودی در پی آن هست تا پیشنهاد همکاری هسته ای با کره جنوبی و داشتن اولین رآکتور هسته ای را در سال آتی مطرح کند که به نظر می رسد بزرگترین برنامه انرژی اتمی خود را در منطقه در سر دارد.

البته پیشنهادهای عربستان به کره جنوبی بیش از یک رآکتور هسته ای است که ساخت اولین رآکتور در سال 2017 و تکمیل آن در 2022 صورت خواهد گرفت.

این مجله اماراتی در ادامه می نویسد: عربستان سعودی در پی آن است تا خود را که بسیار وابسته به سوخت های فسیلی است، به کشوری با داشتن فناوری هسته ای تبدیل کند که نه تنها به لحاظ اقتصادی به صرفه است، بلکه زمینه اشتغال زایی را فراهم می کند..

به نوشته نشنال، عربستان سعودی می تواند فناوری و تجهیزات هسته ای خود را از کشورهایی همچون فرانسه، چین، کره جنوبی و آرژانتین تهیه کند. از سوی دیگر زمزمه هایی درباره  تلاش عربستان برای عقد قرارداد با روسیه، انگلیس، مجارستان، فنلاند و آمریکا شنیده می شود.

حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین المللی نیز در این باره می گوید: ورود عربستان به حوزه فناوری هسته ای خطر بالقوه ای است که امنیت منطقه و جهان را در آینده به شدت تهدید خواهد کرد.


وی افزود: با توجه به اینکه عربستان سعودی به دلیل حضور گسترده سلفی ها و القاعده در این کشور از یک امنیت پایداری برخوردار نیست لذا آینده سیاسی این کشور همواره در هاله ای از ابهام قرار دارد.

به گفته هانی زاده، به لحاظ علمی و فرهنگی نیز عربستان سعودی آماده بهره گیری از فناوری هسته ای نیست زیرا چنین دانشی نیازمند زمینه های اجتماعی ، علمی وسیاسی است که عربستان فاقد این ظرفیت است.

این کارشناس مسائل بین المللی می گوید: نبود نهادهای نظارتی مدنی در رژیم عربستان و پایین بودن سطح فرهنگی و سیاسی جامعه این کشور زمینه را برای فعالیت گروههای سلفی تکفیری و القاعده مناسب ساخته است.

علت این امر این است که عربستان سعودی در طول سالهای گذشته  کانون خیزش خطرناک ترین تروریست های جهان بوده و این خطر بالقوه ای است که می تواند چالش های جدی برای امنیت منطقه ایجاد کند.

وی تاکید کرد:انفجار دردناک دو برج تجاری آمریکا در 11 سپتامبر 2001 و انفجار متروهای لندن و مادرید و سلسله انفجارهایی که در اروپا رخ داد نتیجه همکاری القاعده با مجموعه های وهابی سلفی عربستان تلقی می شود لذا اگر عربستان به فناوری هسته ای حتی اگر صلح آمیز باشد دست یابد، خطر بالقوه ای برای بشریت به دنیال خواهد داشت.

به همین دلیل جامعه جهانی باید در برابر تلاش عربستان برای دستیابی به سلاح هسته ای هوشیار باشد و تحت هیچ شرایطی اجازه ندهد این کشور کم ظرفیت به این نوع سلاح دست پیدا کند.

همکاری هسته ای عربستان سعودی و کره جنوبی درحالیست که رسانه ها پیشتر از تلاش شاهزاده بندر بن سلطان رئیس سازمان اطلاعات عربستان برای خریدراکتورهای هسته ای از روسیه ویا کره جنوبی با هدف به ظاهر تولید انرژی  خبر داده بودند. بندر بن سلطان در دیدار اخیر خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در مسکو  موضوع خرید راکتورهای هسته ای از روسیه را مورد بحث قرار داد.

تلاش ریاض برای دست یابی به فناوری هسته ای در حالی صورت می گیرد که  سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از مدتها پیش تصمیم به دستیابی به انرژی هسته ای برای اهداف غیرنظامی گرفتنه بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.