به گزارش خبرنگار حوزهی میراث فرهنگی
باشگاه خبرنگاران؛ امروز نشست پژوهشگران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور محمدعلی نجفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و امین عارف نیا مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی جلیل گلشن رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، رحیم پور عضو پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سالن اجتماعات موزه ملی برگزار شد.
محمد علی نجفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در این نشست ضمن تبریک هفتهی پژوهش عنوان کرد: امیدوارم دستاوردهای مثبتی در راستای پژوهش در میراث فرهنگی بدست آوریم اما رنجها و نابسامانی که در گذشته بوجود آمد باید ارزیابی در سالهای آینده ارزیابی شود.
وی ادامه داد: ما نباید در گذشته باقی بمانیم بلکه نگاهمان را باید به جلو ببریم و به دنبال فعالیتهایی باشیم که سازمان را از وضعیت نابسامان امروز خارج کند.
نجفی تصریح کرد: من از انتقاد در مدیریتم ناراحت نمیشوم و سعی میکنم این نقدها را در امور مدیریتی سازمان استفاده کنم.
وی گفت: پژوهش قلب تپندهی سازمان میراث فرهنگی است و باید مورد توجه قرار بگیرد و متاسفانه در این چند سال گذشته که پژوهش یکی از بخشهایی بوده که بیشترین لطمه را خورده است.
نجفی با اشاره به اینکه کسانی که وارد پژوهشگاه شوند از اشخاص با صلاحیت هستند و باید برای آنها ارزش قائل شویم. و کار شایستهای برای آنها تعریف کنیم.
وی بیان کرد: ما نیاز به پژوهشهای بنیادی و کاربردی داریم و باید پژوهشی را تعریف کنیم که در حیطهی کارمان قرار بگیرد.
نجفی یکی از مهمترین مسئلههای پژوهشی را فقدان تقاضا دانست و اظهار داشت: اصول پژوهش در کشور ما تقاضا محور نیست اما در این مسئله پژوهشگران مقصد نیستند بلکه سیاستگذاران و مدیران مقصدند چرا که بخش عمدهی منابع صرف پژوهش میشود اما مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی درخصوص استفادهی از بخش خصوصی و حضور مردم برای حفظ و احیاء گفت: استفاده از توان مردم برای شناسایی، حفظ و احیاء لازم است اما تاکنون در موردش فکر و تحقیق انجام ندادیم و برای آنکه میراث فرهنگی را از ضعف نجات دهیم باید مسئلهی آینده پژوهشی را در برنامهی بلند مدت خود به کار ببریم.
نجفی تصریح کرد: آموزش در سازمان میراث فرهنگی از اهمیت بسیاری برخوردار است در حالیکه بخش عمدهای از پرسنل گردشگری و هتلهای ما بدون آموزش استخدام میشوند.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی به نسبت کار تخصصی که انجام میدهد کم سواد است چرا که 60درصد نیروهای سازمان فوق دیپلم یا دیپلم هستند و اشکال اصلی هم در طراحی نظام مدیریتی است.
نجفی افزود: ما باید از ورود افراد غیرمتخصص در سازمان جلوگیری کنیم و چارهای بیندیشیم.
وی خاطر نشان کرد: در 8 سال گذشته سازمان میراث فرهنگی دچار نابسامانیهایی شد. اما من از 4 سال اول آن 8 سال دفاع میکنم چرا که آن 4 سال وضعیت مدیریتی بهتری داشتیم.
جلیل گلشن رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی در ادامهی نشست عنوان کرد: تقارن هفتهی وحدت و هفتهی پژوهش را به فال نیک میگیریم و در برنامهریزی با جدیت تلاش میکنیم بعد از رکورد چند سال گذشته فعالیتهای تازهای را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: آنچه در این مدت انجام دادیم برای تقویت بنیه علمی پژوهش بوده که در سالهای گذشته صدمه دیده بود که با همکاری همکاران آن را جبران خواهیم کرد.
گلشن تصریح کرد: یکی از اهداف پژوهشگاه ارتقاء سطح تحصیلی نیروهایمان است و طی توافق نامهای که با دانشگاه آزاد داشتیم قرار است کسانی که مدرک فوق لیسانس دارند برای گرفتن دکتری وارد دانشگاه شوند.
وی خاطر نشان کرد: به دنبال تشکیل هیأت امنا در پژوهشگاه هستیم که امیدواریم در حداقل زمان با موافقت و تأئید وزارت علوم انجام شود.
انتهای پیام/ اس