در این گزارش تلاش شده تا تنها گوشه‌ای از پشت پرده‌ فعالیت‌‌های مرکز صهیونیستی-آمریکایی که خود را مدعی ایجاد صلح و ثبات در خاورمیانه می‌داند، معرفی کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، چندی پیش "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا، "جان کری" وزیر خارجه این کشور و همچنین "بنیامین نتانیاهو" نخست‌وزیر رژیم غاصب صهیونیستی با حضور در کنفرانس سالانه مرکز سابان در موسسه بروکينگز به سخنرانی پرداختند.
 
رئيس جمهور آمريکا در حالی در کنفرانس سالانه مرکز سابان به سخنرانی پرداخت که محور اصلی سخنان خود را به توافق ژنو و پرونده هسته‌ای ایران اختصاص داد.
 
در این مصاحبه که "هييم سابان" مدير این مرکز صهیونیستی با رئیس‌جمهور آمریکا انجام داد، اوباما در این نشست تاکید کرد که نه فقط درجهت منافع ملي اسرائيل يا منافع امنيت ملي منطقه بلکه به نفع امنيت ملي آمريکاست که از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي جلوگيري شود.



اوباما در این نشست به صراحت بیان کرد که براي اولين بار در يک دهه گذشته، ما پيشروي‌هاي برنامه هسته‌اي ايران را متوقف کرديم، نه تنها اطمينان حاصل کرده‌ايم که در فوردو و نطنز سانتريفوژهاي جديد نصب نمي‌شود بلکه از آنها خواسته‌ايم غني‌سازي بيست درصدي خود را به عقب برانند، همچنین پيشروي تاسيسات اراک را متوقف مي‌کنيم.
 
رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سخنان خود در مرکز سابان واشنگتن گفت، ما هر روز بازرسان را در  فردو و نطنز خواهيم داشت، بازرسي‌هاي بيشتر در اراک خواهد بود و در نتيجه در اين دوره شش ماهه، ايران نمي‌تواند برنامه خود را به پيش ببرد يا به ذخاير اورانيوم غنی‌سازی شده‌اش  را افزایش دهد.

تحريم‌ها به قوت خود باقي مي‌ماند، زيرساخت تحريم‌ها در بخش نفت، مالي و بانکي باقي مي‌ماند، کاري که ما کرديم اين بود که کمي شير آب را باز کرديم و همانطور که گفتيم، حداکثر هفت ميليارد دلار از يکصد ميليارد دلار دارايي آنها که در نتيجه تحريم‌هاي ما مسدود شده است، آزاد مي‌شود. 

بدين ترتيب زمان و فضاي لازم براي ما به وجود مي‌آيد تا ببينيم آيا ایران مي‌تواند در يک مسير، يک توافق جامع و دائمي که به ما اطمينان مي‌دهد آنها قصد ساخت بمب هسته‌اي ندارند، حرکت کنند.
 
وی در نهايت، اعلام می‌کند که هدف من به عنوان رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا، حرفي که علني و غيرعلني همه جا گفته‌ام، اين است که ايران را از رسيدن به سلاح هسته‌اي بازدارم، اما همچنين گفته‌ام که بهترين روش براي بازداشتن ايران از رسيدن به سلاح هسته‌اي  يک راه حل جامع، قابل تاييد و ديپلماتيک است بدون اينکه گزينه‌هاي ديگر از روي ميز حذف شود، البته اگر در رسيدن به اين راه حل شکست بخوريم.
 
سخنان باراک اوباما در مرکز صهیونیستی سابان در حالی مطرح می‌شود که "جان کری" وزیر خارجه آمریکا نیز در این مرکز تنها راه براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح اتمي و برقراري صلح در خاورميانه را ديپلماسي عنوان می‌‌کند.
 
وی همچنین تاکید می‌کند، ما مي‌دانيم که ديپلماسي بدون قدرت در برابر  مخاطرات جهاني عملي نا بخردانه است؛ ما همچنين مي‌دانيم که قدرت بدون ديپلماسي براي وعده‌هاي جهاني عملي ناسنجيده است.




 
نکته جالب توجه آن است که کری و دیگر مقامات رسمی در آمریکا هرگاه که به اظهار نظری درباره توافق ژنو می‌پردازند هم‌زمان به امنیت رژیم صهیونیستی و تامین منافع این رژیم اشاره می‌کنند، گویی توافق ژنو نوعی آزادی برای صهیونیست‌ها به شمار می‌رود...

نخست وزیر رژیم صهیونیستی شخص دیگری بود که در این نشست به ایراد سخنرانی درباره توافقنامه هسته‌ای ژنو پرداخت.
 
نتانیاهو در این نشست خطاب به مجمع سالانه خاورميانه سابان وابسته به موسسه بروکينگز، گفت،"جهان نبايد به ايران اجازه دهد در آستانه تبديل شدن به يک کشور داراي تسليحات هسته‌اي قرار بگيرد و اين گزينه را پيش رو داشته باشد تا هر زمان که بخواهد، از اين آستانه عبور کند".

وی به وضوح اعلام کرده که اسرائيل هر گونه ظرفيت غني‌سازي ايران را به عنوان يک توان بالقوه نظامي قلمداد مي‌کند.





نکته حائز اهمیت آنجاست که نتانیاهو به صراحت تاکید می کند "من امروز خواستار قطعه قطعه شدن تمام سانتريفيوژها (ي ايران) شدم، (نابودي) تمام سانتريفيوژها به معني آن است که ديگر غني‌سازي صورت نخواهد گرفت، بنابراين به عقيده ما اين موضوع بايد بخشي از يک توافق باشد".

وی همچنین مدعی شد که " ايران داراي تسليحات هسته‌اي، بزرگترين تهديد عليه يک موافقتنامه صلح بالقوه خاورميانه خواهد بود".
 
اما نتانیاهو این بار از تکرار انتقاد خود از موافقتنامه ژنو و ياد کردن از آن به عنوان "يک اشتباه تاريخي"‌ که ضربه‌اي به اوباما تلقي مي‌شد، خودداري کرد.
 
ماهیت مرکز سابان چیست؟

مرکز سابان، مرکزی وابسته به اندیشکده مشهور بروکینگز است، این مرکز صهیونیستی در سال 2002 توسط یک سرمایه‌دار صهیونیست-دموکراتی به همین نام  تاسیس شد، که مرکز تدوین راهبردهای سیاسی و نظامی برای کاخ سفید است. 



"هییم سابان" شخصی است که مقدار زیادی از سرمایه خود چیزی بالغ بر 13 میلیون دلار را به این مرکز بخشید.

وی در مراسم بازگشایی این مرکز اظهار داشت، به عنوان شخصي وفادار در بالا بردن صلح عربي-اسرائيلي و حافظ كليه علاقات آمريكا درخاورميانه، من نیز مؤسسه بروكينگز را براي داشتن فرصتي جهت بسط مؤثر خود دراين حوزه‌ها، بهر‌ه‌مند كردم.
 
مركز سابان تحت رياست و مديريت "ام پولاك" تحقيقات و مناظراتي را درباره مشكلات امروز ايالات متحده در خاورميانه ترتيب داده است.

این مركز با اعضاي مختلف و با مهارت‌هایی در زمینه‌های همچون صلح فلسطيني-اسرائيلي، روابط ايالات متحده با جهان اسلام و ايران به وجود آمده است كه به عنوان بخش مكمل برنامه مطالعاتي مركز سياست خارجي، محلي را براي همه دانشمندان مؤسسه بروكينگز جهت انجام تحقيقاتي مربوط به خاورميانه فراهم كرده است.

مرکز سابان در گزارشي 160 صفحه‌اي تحت عنوان "كدام راه به سمت ايران؟" 10 سناريو و گزينه را براي برخورد واشنگتن با تهران بررسي و معرفي کرد تا دركنار گزارش‌هاي ديگر مؤسسات آمريكايي نظير بنگاه رند، وابسته به پنتاگون، مركز سياست‌هاي دو حزبي، بنياد نيكسون، شوراي روابط خارجي و... سياست جديدي در قبال ايران از سوي دولت دموكرات اوباما اتخاذ شود.

مركز مذكور 2 گزينه ديپلماتيك، 3 گزينه نظامي، 3 گزينه تغيير حكومت و يك گزينه نهايي را علیه ایران در 4 بخش از این گزارش بررسي و پيشنهاد كرده است.

نکته جالب توجه آن که این گزارش دستاورد تلاش‌هاي فكري يك تيم شش نفره آمريكايي - صهيونيستي است.

دراين مقاله 10 راهكار و سناريوي اين موسسه علیه ايران مورد بررسي قرار مي‌گيرد و با مانندهاي تاريخي آن تطبق داده مي‌شود.




حال این نکته در اینجا مورد توجه قرار می‌گیرد که موسسه‌ای با چنین ماهیت شوم چگونه می‌تواند مامنی برای آرامش و ثبات صلح در منطقه باشد، سازمانی که ریشه آن تماما صهیونیستی و مملو از اهداف شوم برای کشورهای منطقه همچون جمهوری اسلامی ایران است.

این مرکز اکنون اتاق فکری برای مقامات ارشد آمریکایی و صهیونیستی است، اتاق فکری که لابی صهیونیستی سکاندار اصلی آن بوده و ساعت‌ها گفتگو بر سر توافق ژنو و گسترش موج ایران‌هراسی در میان حاضرین محور اصلی سخنان آن است.

سابان جایی است که تلاش می‌کند توافقنامه ژنو را بن‌بست فعالیت‌ صلح آمیز هسته‌ای ایران و به دنبال آن پیروزی برای واشنگتن قلمداد کند؛ مرکز صلح در خاورمیانه بزرگترین تهدید منطقه را ایران خطاب می‌کند و برای مهار این تهدید از هیچ تلاشی فروگذاری نمی‌کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار