به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مریم شیرمستی گفت: خوراکی های خوشمزه و متنوع چاشنی های شب یلدا هستند که اکثر این
خوراکی ها ارزش غذایی بالایی دارند.
وی آجیل را از مهمترین خوراکی های شب یلدا دانست که از نظر سلنیوم و روی بسیار غنی
است ومی تواند در تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید باشد.
این کارشناس تغذیه منزیم موجود در آجیل را از مواد دارای خاصیت ضد افسردگی عنوان
کرد و یادآور شد: آرژنین موجود در بادام نیز در افزایش ترشح هورمون رشد موثر است.
شیرمستی توصیه کرد، آجیل شب یلدا به صورت خام و بدون نمک مصرف شود، خصوصا برای
افرادی که مبتلا به فشار خون هستند.
وی افزود: مصرف آجیل و تنقلات برای افرادی که سوء هاضمه یا زخم معده دارند عوارض
را تشدید می کند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه معمولا آجیل شب یلدا بعد از شام خورده
می شود، تاکید کرد: چون شام شب یلدا معمولا مفصل و سنگین است، توصیه می شود مصرف
آجیل بعد از شام در حد متعادل و کم باشد، خصوصا برای افرادی که اضافه
وزندارند و رژیم های لاغری را رعایت می کنند.
شیرمستی در خصوص شام شب یلدا نیز خاطرنشان کرد: چون قرار است بعد از شام آجیل و
تنقلات مصرف شود بهتر است مقدار شام را کم کرد و از خوردن چند نوع غذای مفصل با هم
پرهیز کرد.
وی معتقد است، مصرف سس همراه با سالاد و همچنین نوشابه و دلستر نیز برای شام شب
یلدا مناسب نیست.
این کارشناس تغذیه انار و هندوانه را نیز میوه های اصلی شب یلدا خواند که طبع سردی
دارند و برای افرادی که طبع سرد دارند مناسب نیستند و احتمال ورم و نفخ معده را
فراهم می کنند.
شیرمستی تصریح کرد: بهتر است برای کاهش طبع سرد انار آن را همراه با گلاب و گلپر استفاده
کرد.
وی مصرف هندوانه و انار را برای افرادی که دیابت و قند خون بالا دارند ممنوع
دانست.
این کارشناس تغذیه اظهار داشت: انار و هندوانه منبع غنی ویتامین C
و فیبر هستند که برای کاهش چربی و کلسترول مفید هستند و به علاوه مصرف انار برای
کسانی که تجمع صفرا در بدن آنها وجود دارد مفید است/س