به گزارش
حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از فعالان دانشجویی و فارغالتحصیلان دانشگاه امیرکبیر، با اشاره به 27 آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه یاد و خاطره شهید مفتح را گرامی داشت و گفت: طرح راهگشای وحدت بین حوزه و دانشگاه آنطور که باید عملی نشده است. نباید سطح کار به اضافه کردن برچسب اسلامی به برخی دروس دانشگاهی و یا تغییرات جزئی محتوای آنها محدود شود سبک و ساختار مباحثاتی حوزه و تعامل جدی و نزدیک بین اساتید حوزه و دانشگاه با اهداف تعیین شده و همسویی کامل باید مبنای این حرکت ارزشی قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به ایام سالروز صدور فرمان هشت مادهای امام خمینی (ره)، یادآور شد: این فرمان به هیچ وجه محدود به زمان و مکان نیست و دستورالعملی است برای تمام مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران. این فرمان منشوری برای رفتار حاکمیت با مردم است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "در دهه اول انقلاب شاهد برخی حرکات افراطی بودیم"، خاطرنشان کرد: وقتی امام امت در بدو ورود به ایران تاکید میکنند "به پشتوانه مردم دولت تعین میکنم" نشان از عمق باور ایشان به رای و نظر مردم است؛ حال چگونه برخی به خود اجازه می دهند به مردم نگاه قیممآبانه داشته باشند؟
وی تصریح کرد: نگاه قیممآبانه به مردم با ذات انقلاب اسلامی ما سازگاری ندارد. اعتدال در ذات انقلاب است نباید عدهای با حرکات خودسرانه به خود اجازه دهند به حقوق مردم تعدی کنند و برای مردم نسخه رفتاری و حرکتی بپیچند.
عارف با بیان اینکه "رعایت حقوق شهروندی باید به باور و اعتقاد مسئولان و حتی خود مردم تبدیل شود"، تاکید کرد: مسئولان در ادوار مختلف اقداماتی در خور تقدیر درباره حقوق شهروندی و رعایت آن از سوی حاکمیت انجام دادند اما میبینیم که در این زمینه هنوز با مشکلات جدی روبهرو هستیم. به نظر من رعایت حقوق شهروندی با بخشنامه و دستور امکانپذیر نیست و باید برنامه عملی همراه با تضمینهای قانونی و نظارت دقیق بر اجرا داشت.
وی با یادآوری برخی وقایعی که در حوادث سال 88 اتفاق افتاد، گفت: فاجعه کهریزک که نقض آشکار حقوق شهروندی بود باعث وهن نظام شد و رهبر معظم انقلاب در چندین نوبت نسبت به پیگیری مجدانه این فاجعه تاکید کردند ولی جای تعجب دارد که هنوز برخی از مسئولان به جای عذرخواهی جدی از آسیبدیدگان به نبال مقصر این حادثه میگردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر لزوم حاکمیت قانون در تمامی شئون و با بیان اینکه هرگونه حبس و حصر و تعزیر باید بر مبنای قانون صورت بگیرد، افزود: برخی افراد خودشان را حق مطلق و دیگران را باطل مطلق میدانند که این نوعی استبداد و بدترین شکل آن است.امیر المومنین (ع) میفرمودند "کسی که استبداد رای دارد باعث هلاکت خودش و دیگران میشود". جریانی در کشور فکر میکند هر آنچه که آنها از دین و انقلاب و از خط امام فهمیدهاند درست است و ضد او و خلاف او را اگر کسی فهمید، باطل است و حق دارند به آنهاهتک و اهانت کنند. این تفکر بسیار خطرناک است.
عارف در بخش دیگری از صحبتهای خود، با اشاره به فعالیت بنیاد امید ایرانیان گفت: بنیاد امید ایرانیان که در سال 88 با تدوین اساسنامه و مرامنامه فعالیت خود را آغاز کرد به دنبال ترویج اخلاق گرایی و خرد جمعی است. امیدوارم در آیندهای نزدیک با تاسیس دفاتر استانی در استانها فعالیتهای بنیاد گسترش یابد.
وی همچنین با بیان اینکه "با نگاه به آینده و عبرتگیری از گذشته گروههای سیاسی حرکات خود را ساماندهی کنند"، اظهار کرد: آرزوی من این است که جریان اصیل اصلاحات به یک نظام تشکیلاتی جامع و تصمیمگیری منطقی دست پیدا کند و شخصاً به همراه همکارانم در این زمینه تلاش خواهم کرد.
انتهای پیام/