به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ "بولنت آرینچ" سخنگوی دولت ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد دولت این کشور به پرونده قضایی تشکیل شده بر ضد شماری از نزدیکان "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه احترام میگذارد و هیچگونه دخالتی در این پرونده نخواهد کرد.
وی با این حال افزود تبلیغاتی طراحی شده برای بدنام دولت شکل گرفته است.
"آرینچ" که معاون نخست وزیر ترکیه نیز هست، در گفتگویی مطبوعاتی گفت: ما همیشه به تصمیم دستگاه قضایی احترام میگذاریم و به هیچ عنوان در روندهای قضایی مداخله نمیکنیم.
وی گفت در چارچوب این پرونده همچنان 51 نفر بازداشت هستند.
این مقام دولتی ترکیه همچنین خاطر نشان کرد سه تن از پسران وزرا نیز در بین این افراد قرار دارند اما این وزرا هنوز هیچ تصمیمی برای استعفا نگرفتهاند.
"آرینچ" افزود: به باور ما، این وزرا بیگناه هستند.
سخنگوی دولت ترکیه با تصریح بر اینکه دستگاه قضایی باید درباره این پرونده شفافسازی کند افزود: نخست وزیر ممکن است از این وزرا بخواهد استعفا دهند.
وی همچنین این پرونده را نوعی جنگ روانی بر ضد حزب عدالت و توسعه ارزیابی کرد.
عملیات مبارزه با فساد مالی که در طول آن سه نفر از پسران وزیران ترک ، یک شهردار حزب حاکم و شماری از بازرگانان بازداشت شدند موجب بهت و حیرت مردم ترکیه شد و مخالفان با استفاده از این ماجرا، خواستار استعفای دولت این کشور شدند.
کارشناسان این پرونده را نوعی تسویه حساب بین رجب طیب اردوغان نخست وزیر و گروه قدرتمند اسلامگرای تحت رهبری فتح الله گولن می دانند.
این پرونده شمار زیادی از شخصیت هایی که به دولت و رئیس دولت ترکیه نزدیک محسوب می شوند زیر سئوال برده است.
در میان کسانی که تحت نظر قرار گرفته اند می توان به سلیمان اصلان مدیر کل بانک دولتی هالک بانکسی ، شماری از روسای شرکت ها ، بازرگانان یا اعضای حزب عدالت و توسعه حاکم از جمله مصطفی دمیر شهردار بسیار محافظه کار منطقه فاتح استانبول اشاره کرد.
پسران سه وزیر یعنی معمر گولر وزیر کشور ،" ظفر چاقلایان" وزیر اقتصاد ، "اردوغان بایراکتار" وزیر محیط زیست نیز بازداشت شدند که این ماجرا بعد بسیار سیاسی به قضیه داد.
همه این افراد به فساد مالی فعال ، تقلب یا پولشویی در سه تحقیق مختلفی که چند ماه پیش از سوی دادگستری استانبول آغاز شده است ، مظنون هستند.
گروه فتح الله گولن که خود در آمریکا زندگی می کند و تاکنون حامی جدایی ناپذیر دولت بود از زمان تصمیم اخیر اردوغان در حذف مدارس آموزشی خصوصی که از منابع مهم درآمدی این گروه محسوب می شود، وارد جنگ با اردوغان شده است.
گفته می شود جنبش گولن در پلیس ودستگاه قضایی ترکیه بسیار نفوذ دارد.
مخالفان که پیش بینی شده است شکست سختی در انتخابات آینده خواهند خورد با استفاده از این ماجرا استعفای اردوغان را درخواست کردند.