به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،دکتر محمد سعید حجازی گفت: این باکتری طی چندین میلیون سال تکامل، میکروارگانیسم هایی بوجود آمده اند که نقش بسیار مهمی در حفظ حیات و تعادل در طبیعت دارند.
وی افزود: به رغم تنوع بسیار زیاد میکروارگانیسم ها و عملکرد آنها، بخش وسیعی از آنها و کارکردشان برای بشر هنوز ناشناخته است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شناسایی و نگهداری این میکروارگانیسم ها و بدنبال آن بهره گیری از کارکرد آنها حایز اهمیت فراوان بوده و بدون شناسایی این میکروارگانیسم ها، مطالعه کارکرد آنها مقدور نیست.
وی در خصوص این کشف اظهارکرد: مطالعه حاضر با این استدلال شروع شد که منطقه قوری گول تبریز مکان بسته ای بوده و در نتیجه با احتمال زیاد می تواند دارای گونه ها و جنس های باکتریایی منحصر به فردی باشد که در دیگر نقاط جهان کمتر یافت می شود.
حجازی اضافه کرد: پروژه حاضر بصورت مشترک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان (مرکز تحقیقات برنج و مرکبات سابق) و مرکز تحقیقات اقیانوسی هلمولتز آلمان از چندین سال قبل آغاز شده است.
وی هدف از این مطالعه را شناسایی باکتری های بومی کشور دانست و تاکید کرد: ذخایر ژنتیکی کشور بعنوان ثروت ملی سرزمین مان که در طول سالیان متمادی ایجاد شده اند، باید شناسایی، حفظ و نگهداری شوند.
این پژوهشگر ادامه داد: مطالعه حاضر در سال 86 شروع و در سال 1392 پس از انجام کلیه آزمایش های مورد نیاز و دست یابی به نتایج لازم، منجر به معرفی یک جنس جدید باکتریایی شد.
وی اظهار کرد: باکتری کشف شده که معرف یک جنس جدید باکتریایی است، در کلکسیون باکتریایی بلژیک با شمارهBCCM/LMG 25773T، در کلکسیون باکتریایی ژاپن با شماره JCM 17277T و در کلکسیون باکتریایی کره جنوبی به شمارهKCTC 23724T به ثبت رسیده و نگهداری می شود.
حجازی گفت: باکتری کشف شده قابل دسترس برای تمام محققان بوده و کشف این گونه جدید، نویدبخش وجود زمینه های گسترده پژوهش برای شناسایی فلورهای ناشناخته منطقه و کشور و معرفی نتایج بدست آمده به جامعه علمی جهانی است./س