علی اشرف رشیدی رئیس كميته تغذيه هيأت پزشكي ورزشي كرمانشاه در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: عوامل ژنتیکی در قد افراد مهمترین تاثیر گذاری را دارد و ورزش و رژیم غذایی مناسب هم میتوانند نقش کمک کنندهای در افزایش قد افراد داشته باشند.
وی ادامه داد: اگرچه رژیم غذایی میتواند نقش مهمی در قد بلندی افراد داشته باشد، اما این به این معنی نیست که هرچه رژیم غذایی بهتر باشد فرد قدبلندتر می شود، بلکه منظور این است که فقدان رژیم غذایی مناسب سبب کوتاهی قد افراد میشود. رژیم غذایی خوب برای کودکان و نوجوانان در سن رشد رژیمی است که حاوی مقادیر کافی از مواد مغذی نظیر کلسیم، فسفر و ویتامین ب بوده و در عین حال دریافت انرژی نیز به حد کفایت انجام گیرد.
وی تاکید کرد:خانواده ها به منظور پیشگیری از کوتاه قد شدن فرزندانشان سه وعده غذایی با تاکید بر وعده صبحانه در برنامه زندگی فرزندانشان بگنجانند و سعی کنند میان وعدههای سالمی نظیر لقمههای غذایی، خشکبار، شیر و کیک را برای آنها در نظر بگیرند.مصرف لبنیات و به خصوص شیر به افراد توصیه می شود .
وی تصریح کرد: جذب کلسیم شیر از سایر مواد لبنی بالاتر است و این مسئله به خاطر وجود قند لاکتوز شیر است.قند لاکتوز در ماست، دوغ و سایر فراوردههای لبنی وجود ندارد، زیرا این قند در سایر فراوردههای لبنی به صورت اسید لاکتیک است.مصرف شیر به تنهایی بسیار پر اهمیت است و ترجیحاً از افزودن کاکائو به شیر خودداری کنند. چون مواد موجود در کاکائو جذب کلسیم را به میزان زیادی پایین می آورد.
رشیدی گفت:مصرف خرما و عسل به همراه شیر در صورت نداشتن اضافه وزن برای بلند شدن قد افراد مفید است و توصیه می شود از مصرف خودسرانه هورمونها به طور جدی خودداری نمایید، چرا که این مسئله سبب به هم خوردن تعادل هورمونی بدن کودکان تا پایان عمر می شود.
انتهای پیام/