همبرگر و سوسیس عوارض جبران ناپذیری که همگی تاوان لذت خوردن خوشمزه‌هایی مضر و با ارزش غذایی کاملا منفی و مخرب هستند.

دکتر علیرضا دلاوری، فوق تخصص گوارش و کبد و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: هر چند که برخی از عوارض فست فود به همگان آشکار است اما مداومت بر مصرف متأسفانه افزایش روز افزون مصرف این غذاهای خوشمزه ولی مضر موجب شده است تا برخی از مضرات جبران ناپذیر این خوراکی‌ها با ترکیباتشان بیان شود.

وی با اشاره به اینکه فسد فود متهم درجه یک بروز بیماری‌های جدی گوارشی هست، تأکید کرد: این خوشمزه‌ها جزء ناسالم‌ترین غذاهای موجود در دنیا هستند و علاوه بر اینکه بوجود آورنده بزرگترین فاکتور تهدید کننده سلامت یعنی چاقی‌اند، به راحتی می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های ریفلکس معده، عوارض قلبی شوند.
علیرضا دلاوری همچنین با بیان اینکه ارتباط چاقی، این دستاورد نوین فسد فوت‌ها با سرطان روده بزرگ یا کولون اثبات شده است، ادامه داد: کبد چرب نیز از دیگر عوارض جبران ناپذیر ناشی از مصرف این خوراکی‌های ناسالم است که هیچ علامت بالینی نداشته و در صورت مصرف مداوم فسد فود، عدم تشخیص به موقع و درمان می‌تواند ویروس کبدی را که بیماری مهلک است به ارمغان آورد.

وی درخصوص ترکیبات به کار رفته درون فسد فود بویژه همبرگر و انواع سوسیس‌ها گفت: این گروه از خوراکی‌ها دارای مقادیر بسیار بالایی نمک و ادویه هستند که به علت وجود طعم دهنده‌های زیاد، مزه شوری نمک کمتر حس می‌شود و شاید این میزان نمک دو یا 3 برابر از نیاز روزانه بدن باشد و در کنار همه این‌ها این خوراکی‌ها دارای ترکیباتی از نیترات‌اند که به محض ورود به بدن تبدیل به ماده خطرناک نیترین می‌شوند.

این فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: علاوه بر تمام موارد ذکر شده فسد فود از نوع سوسیس و همبرگر نیز به طور کلی از چربی‌های دورریز و ناسالم حیوانات تهیه می‌شوند که نوع فرآوری آنها نیز دقیقاً مشخص نبوده و از سوی دیگر چون به صورت سرخ شده مصرف می‌گردند، اسیدهای چرب ترانس بالا در آنها چندین برابر افزایش می‌یابد و نوعی سم بیماری‌زا در بدن ایجاد می‌‌کند.


انتهای پیام/



برچسب ها: فست فود ، سرطان ، قلب ، چاقی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.