به گزار حوزه ادبیات
باشگاه خبرنگاران؛ خداوند سبحان در کتاب حکیم، دنیا را راه، وآخرت را خانه پایانی و «دارالقرار» معرفی فرموده است. و آدمی را برای اینکه به سلامت راه را طی کند و قرار خویش را باز یابد، به پیروی از انبیای ابراهیمی و اولیای الهی (عليهم السلام) فرا میخواند.
اهتمام عمده انبیا (عليهم السلام) پس از مسئله توحید، همواره به امر معاد و زندگی در عالم آخرت بوده است. در این میان شناخت دنیا، نقش مرگ و حقیقت انتقال از این جهان، و عالم برزخ و شاخصههای آن، مهمترین گزینههایی است که همواره قرین اندیشه آدمی بوده و هست.
رسیدن به معارف عینی ناب پیرامون شناخت دنیا، مرگ و برزخ همچون دیگر معارف و حیانی، تنها از طریق صحیفه وحی و صحف مترجمان حقیقی آن ممکن است؛ زیرا شناخت آنان شهودی و عینی است و کمترین خطایی در آن راه ندارد.
در مجموع بیانات معصومین (عليهم السلام) درباره دنیا، مرگ و برزخ، کلام امیرمومنان (عليه اسلام) در نهج البلاغه درخششی تابناک دارد؛ آنگونه که دل سپردن به کلام نورانی آن حضرت، انسان را به اندیشهای عمیق واداشته، او را ناگزیر از فراهم آوردن زادراهی متناسب با این سفر خطیر میسازد.
حضرتش در جای جای این کتاب، ابعاد مختلف دنیا، مرگ و برزخ را همچون تصویرگری چیره دست چنان ترسیم فرمودهاند که نقشهای جامع از حقیقت هر یک، برای رهپویان بیدار ارائه نمودهاند.
نگارنده در این اثر، موضوعات مذکور را در نهج البلاغه به دقت بررسی نموده و پس از چند بار تدریس و واگویی، در سه فصل تقدیم تشنهکامان معارف علوی نموده است.
كتاب «دنيا، مرگ و برزخ در آيينه نهج البلاغه» را انتشارات كتاب نيستان در 280 صفحه و قيمت 16500 تومان منتشر كرده است.
انتهای پیام/ اس