آسوشيتدپرس در گزارشی مدعی شد سال گذشته،‌ هنگامي که جيک ساليوان به همراه رئيس خود (هيلاري کلينتون،‌ وزير امور خارجه سابق امريکا) سفر مي‌کرد،‌ در خلال توقف کلينتون در پاريس به آرامي به عمان رفته و با مقامات ایرانی دیداری داشته است!

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، آسوشیتدپرس ادعا کرده است: افراد مطلع اعلام کردند جيک ساليوان سال گذشته از مغولستان به صورت پنهاني به کشور عمان عزيمت و در آنجا با مقامات ايراني ديدار کرده بود. 

این خبرگزاری در ادامه مدعی میشود: این امر نشان مي‌دهد که ساليوان به طور شخصي از مدت‌ها پيش در زمينه نزديک شدن دولت امريکا به جمهوري اسلامي فعاليت داشته است. 

جيک ساليوان در اوايل سال ميلادي کنوني از وزارت امور خارجه امريکا به کاخ سفيد منتقل شد. 

مقامات ارشد دولت امريکا پيشتر به اسوشيتدپرس گفته بودند که ساليوان و ديگر مقامات امريکايي در سال جاري دست کم پنج بار با مسئولان ايراني ديدار کرده اند. آنها گفته‌‌اند که اين گفتگوها زمينه را براي امضاي يک توافق هسته اي موقت بين ايران و گروه پنج به علاوه يک در ماه نوامبر گذشته مهيا کردند. 

ساليوان 37 سال دارد. افراد نزديک به ساليوان مي گويند وي فردي معتدل و عملگراست و روحيات وي انعکاس همان روحياتي است که در باراک اوباما به چشم مي خورد. همين مسئله به ساليوان کمک کرد که تيم منسجم سياست خارجي را در کاخ سفيد شکل دهد و اکنون خود به عنوان مشاور امنيت ملي جو بايدن، معاون رئيس جمهور امريکا، خدمت نمايد. 

جو بايدن يکي از نامزدهاي احتمالي دمکرات هاي امريکا در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 اين کشور محسوب مي شود. با اين حال، ساليوان هنوز به هيلاري کلينتون وفادار است. در صورتي که کلينتون در انتخابات رياست جمهوري آتي امريکا نامزد حزب دمکرات شده و به عنوان نامزد اين حزب به رقابت با نامزد نهايي حزب جمهوري خواه بپردازد، احتمالا از ساليوان به عنوان فردي که براي تصدي سمت مشاور امنيت ملي رئيس جمهور در نظر گرفته شده است نام خواهد برد. 

ساليوان فارغ التحصيل رشته حقوق از دانشگاه ييل است؛ در دانشگاه اکسفورد تحصيلات خود را ادامه داده است‌؛ و منشي استفن برير Stephen Breyer، قاضي ديوان عالي امريکا بوده است. 

ساليوان در انتخابات درون حزبي حزب دمکرات در سال 2008 از هيلاري کلينتون حمايت کرد. او جزو مشاوران ارشدي بود که در آماده سازي کلينتون براي مناظره هاي انتخاباتي فعاليت داشت. با اين حال، هنگامي که باراک اوباما به عنوان نامزد نهايي حزب دمکرات مطرح شد به حمايت از باراک او روي آورد و همان کمک هايي را که در مناظره هاي انتخاباتي به کلينتون ارائه مي داد در اختيار اوباما قرار داد. 

هنگامي که باراک اوباما هيلاري کلينتون را براي تصدي سمت وزارت امور خارجه امريکا برگزيد،  ساليوان نيز به همراه کلينتون به وزارت امور خارجه آمد. او به عنوان معاون رئيس دفتر وزير امور خارجه و مدير سياستگذاري مشغول به کار شد. او به آرامي به يکي از مورد اعتمادترين مشاوران کلينتون تبديل شد. ساليوان کلينتون را تقريبا در تمام سفرهايي که به عنوان وزير امور خارجه امريکا به 112 کشور جهان انجام داد همراهي کرد. او نقشي مهم در شکل دهي به سياست امريکا در قبال ليبي و سوريه ايفا کرد. ساليوان همچنين در شکل گيري روابط امريکا با ميانمار، که يک کشور منزوي آسيايي است، نقش ايفا کرد. هنگامي که هيلاري کلينتون در انتهاي دوره اول رياست جمهوري اوباما اعلام کرد که از وزارت امور خارجه امريکا کناره گيري مي کند، مشاوران اوباما تلاش خود را براي مجاب کردن ساليوان به پذيرش شغلي در کاخ سفيد شروع کردند. 

او به عنوان دستيار ارشد بايدن در امور سياست خارجي مشغول به کار شد. ساليوان در تشديد فعاليت هاي بايدن در نزديک شدن به امريکاي لاتين و آُسيا نقش مهمي ايفا کرده است. وي همچنين نقشي کليدي را در ميان اعضاي تيم امنيت ملي رئيس جمهور ايفا مي کند. او در گزارش دادن ها و مصاحبه هاي روزمره اوباما حضور دارد. 

آسوشیتدپرس مدعی است: "در ماه مارس،‌ يعني هنگامي که هنوز يک ماه از آغاز به کارش در کاخ سفيد مي گذشت، جيک ساليوان به طور پنهاني و با يک فروند هواپيماي نظامي با عمان عزيمت کرد. اين بار ويليام برنز، معاون وزير امور خارجه امريکا، نيز وي را همراهي مي کرد. ويليام برنز يکي از ديپلمات هاي بسيار مشهور امريکاست. شماري اندکي از مسئولان ارشد ايراني در عمان منتظر آنها بودند!"

تماس هاي ساليوان با ايراني ها در سال 2012 و اوايل سال 2013 به طور عمده بر روي اين موضوع متمرکز بود که آيا امکان حضور دوباره امريکايي ها و ايراني ها در يک مکان وجود دارد يا خير.

جيک ساليوان درباره نزديک شدن هايش به ايران اظهار نظري نمي کند. او از مصاحبه درباره اين موضوع نيز خودداري مي ورزد. 

سايت خبري مين پست MinnPost،‌ بخش هايي از سخنراني وي را در دانشگاه مينسوتا منتشر کرد. بنا بر گزارش اين سايت خبري، ساليوان در بخشي از سخنراني خود گفته بود:‌ «بايد اتاق ديگري وجود داشته باشد،‌ جايي در گوشه سالن،‌ جايي که نشست واقعي در آن اتفاق مي افتد،‌ جايي که کارشناسان واقعي در آن گرد هم مي آيند و تصميم هاي واقعي را اتخاذ مي کنند.» 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار