به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛ رئيس مرکز بهداشت استان زنجان با بیان این مطلب گفت :يکی از دلايل آن مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و الگوی غلط مصرف روغن های خوراکی است.
صائینی افزود:کاهش مصرف چربيها و استفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پيشگيری از ابتلا به اين بيماريها دارد.
وی در ادامه به منابع غذائی چربی ها اشاره نمود و ادامه داد : چربی ها يه دونوع چربی های با منبع گياهی و چربی های حيوانی در برنامه غذايی ما وجوددارند.
رئيس مرکز بهداشت استان با اشاره به چربی های گیاهی تصریح کرد : انواع روغن های مايع مثل روغن زيتون، کلزا، ذرت، سويا و آفتابگردان، ذرت از نوع چربی گياهی هسنتد، همچنين،چربی موجود در انواع مغز ها مثل گردو، پسته، بادام و فندق ازنوع چربی گياهی است که اين نوع چربی در مقايسه با چربی حيواني سالمتر است و اسيد های چرب موجود درآن از نوع اسيد چرب غير اشباع است که در دمای اتاق به شکل مايع است.
صائینی چربی های حيوانی را نیز شامل چربی موجود در گوشت، پيه، دمبه، کره، چربی زير پوست مرغ و روغن حيوانی از نوع چربی حيواني عنوان و اضافه کرد : چربی موجود در فرآورده های لبنی مثل شير، ماست و پنير هم که غيرقابل رويت هستند از نوع چربی حيوانی به شمار مي روند.
وی ضمن اشاره به ايزومر ترانس موجود در روغن ها تاکید کرد : اغلب روغن های نباتی به شکل طبيعی مايع هستند ،برای افزايش ماندگاری و شکل پذيری بيشتر در فرآيندی آنها را هيدروژنه و به اصطلاح جامد می کنند.
در اين فرآيند تبديل روغن مايع به جامد ايزومر ترانس تشکيل می شود.
رئيس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه اسيدهای چرب ترانس جذب اسيد های چرب ضروری را در بدن مختل می کنند ادامه داد: اسيدهای چرب ترانس در مارگارين ،روغن های نباتی جامد،کره و شيرينی ها و غذاهای سرخ کرده و آماده وجود دارند.
صائینی خاطر نشان کرد:اين نوع اسيد چرب باعث افزايش کلسترول بد يعنی LDLو کاهش کلسترول خوب يعنی HDLمی گردد که در نهايت بيماری های قلبی عروقی را بدنبال دارد./س