سرپرست مرکز بهداشتی درمانی بشرویه گفت: متاسفانه عادت­‌های بد غذایی مانند پرهیز از مصرف گوشت و جگر در دوران کودکی و نوجوانی سبب می­‌شود بخش اعظمی از آهن مورد نیاز از ذخائر بدن تامین شده و با کمبود آهن مواجه شوند.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،اعظم سادات مرتضوی در بشرویه، کم خونی­‌ها زمانی عارض می‌­شود که میزان هموگلوبین در خون بسیار کاهش یابد که بر این اساس دسته‌بندی­‌هایی برانواع کم خونی­‌ها موجود است از جمله‌ کم خونی ناشی از فقر آهن، کم خونی مگالوبلاستیک یا فقر ویتامین، بیماری‌های خونی ارثی و کم خونی آپلاستیک که شایع‌ترین این بیماری، کم خونی ناشی از فقر آهن است.

وی با اشاره به روند گسترش شیوع فقر آهن در بین قشر زنان جامعه گفت: آهن یکی از اساسی­‌ترین عنصر برای ساخت گلبول­‌های قرمز خون است که کم خونی شایع نتیجه کمبود آهن در بدن است و در حال حاضر بیش از 2 میلیارد نفر در جهان با این عارضه درگیر هستند که بیشتر آنان را زنان و دختران 15 تا 49 سال‌، همچنین زنان باردار‌ 15 تا 19 ساله تشکیل می­‌دهند.

سرپرست مرکز بهداشتی درمانی بشرویه به عوارض ناشی از کم خونی نیز اشاره کرد و گفت: سرگیچه، بی حالی و خواب آلودگی­‌های مکرر، کاهش ظریب هوشی، رنگ پریدگی، بی­‌حوصلگی و در حالت شدید گود شدن ناخن­‌ها از عوامل کمبود خون ناشی از فقر آهن است.

رژیم­‌های غلط غذایی در دوران کودکی و نوجوانی خطر آفرین است

مرتضوی رژیم‌­های غلط غذایی در دوران کودکی و نوجوانی را مهم‌ترین عامل کمبود آهن در بدن نام برد و گفت: متاسفانه عادت­‌های بد غذایی مانند پرهیز از مصرف گوشت و جگر در دوران کودکی و نوجوانی سبب می­‌شود بخش اعظمی از آهن مورد نیاز از ذخائر بدن تامین شده و با کمبود آهن مواجه شوند.

مرتضوی افزود: مصرف زیاد از حد چایی بخصوص بعد از ‌وعده­‌های غذایی یکی دیگر از عادت‌های اشتباه غذایی است که نه تنها هیچ کمکی به جذب آهن در بدن نمی­‌کند، بلکه سبب می‌­شود مواد مغذی غذای مصرف شده نیز دفع شود.

مصرف قرص آهن یک نیاز ضروری زنان و دختران جوان

سرپرست مرکز بهداشتی و درمانی بشرویه مصرف قرص­‌های آهن را برای دختران جوان و زنان باردار ضروری دانست و گفت: بانوان به دلیل سپری کردن دوران قاعدگی در هر دوره مقادیر قابل توجهی از آهن بدنشان دفع می‌شود که باید در این دوران علاوه بر استفاده از خوراکی‌های آهن زا مانند انواع خشکبار، گوشت، جگر و سبزیجات پهن برگ، قرص آهن را نیز در برنامه غذایی خود جای دهند و در هنگام مصرف قرص آهن میوه­‌هایی مانند پرتقال که سرشار از ویتامین c ‌هستند را برای جذب بیشتر آهن استفاده کنند.

وی بروز بیماری­‌های انگلی را یکی دیگر از عوامل کم خونی بیان کرد و گفت: بیماری­‌های روده‌ای که در اثر وجود انگل­‌های دستگاه گوارش بوجود می­‌آید، منجر به بروز عفونت و خونریزی شده که حجم زیادی از خون بدن از این طریق از بدن خارج می‌­شود.

بیشترین میزان آهن در حبوبات جوانه زده است

مرتضوی از منابع مهمی که برای دریافت آهن توصیه می­شود به جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ، سبزی­های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری، اسفناج، خشکبار مانند توت خشک، گردو، برگه زردآلو و حبوبات اشاره کرد و گفت: البته اگر حبوبات به صورت جوانه زده مصرف شود تاثیر بیشتری خواهد داشت.

انتهای پیام /م
منبع: ایسنا
برچسب ها: خراسان ، رژیم ، کم خونی ، آهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.