وزارت نفت تصمیم گرفته به منظور اینکه فعالیت دانشگاهها زیر سایه فعالیت پژوهشگاه قرار نگیرد، پژوهشگاه صنعت نفت را از این کنسرسیوم خارج كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، سیدصالح هندی امروز در نشست خبري اظهار داشت: پژوهشگاه پرديس در سه قالب در پژوهشکده علوم و زمين شناسي و مهندسي مطالعات مخزن فعاليت مي کند. و شعار ما اين است که بيشتر تامين کننده بخشهاي بالادسيتي نفت باشيم.

هندي با اشاره به توان جذب صنعت نفت در حوزه مختلف اکتشاف، توليد و توسعه براي ايجاد پايداري و امنيت در اين صنعت افزود: در عرصه انرژي در کشور پژوهشگاه چند راه حل را براي توسعه کارهاي خود ارائه داده است. 

هندی تاکید کرد برای تحقق این هدف، پژوهشگاه صنعت نفت، طرح مطالعاتی بزرگ مروارید خلیج فارس را که در جهان بی نظیر است اجرا می کند.

وی راهکار دیگر برای رسیدن به امنیت پایدار در حوزه انرژی را اکتشاف در حوزه منابع غیرمتعارف عنوان کرد و اظهار داشت: یک طرح مطالعاتی برای بررسی منابع هیدرات که یک منبع غیرمتعارف انرژی به شمار می رود در دریای عمان اجرا می شود.

رئیس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه در 3 – 4 سال گذشته تلاش کرده ایم با تغییر رویکرد از پژوهش به سمت ارائه فناوری حرکت کنیم، اظهار داشت: در برخی مواقع صنعت نفت ما توان جذب فناوری را ندارد که باید این توان جذب در صنعت نفت ایجاد شود.

هندی از برنامه های این پردیس برای کاهش ریسک اکتشاف خبر داد و گفت: بزرگترین طرح پژوهش شرکت ملی نفت ایران با عنوان طرح مروارید خلیج فارس در حال اجرا است تا ریسک اکتشاف در حوزه خلیج فارس و دریای عمان کاهش یابد.

رئیس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت از بررسی منابع نامتعارف نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: طرح هیدرات های گازی به عنوان منابع غیرمتعارف تولید گاز و طرح شل گس ها در کشور در حال بررسی است که در این زمینه دو هفته پیش قراردادی را با مدیریت اکتشاف در ناحیه لرستان امضا کردیم.
 
وي تصريح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت از ابتدا عضو کنسرسیوم ازدیاد برداشت از مخازن بوده اما به دلیل اینکه حضور پژوهشگاه با توجه به امکانات و توانش، کار دانشگاههای عضو این کنسرسیوم را تحت تأثیر قرار می داد وزارت نفت تصمیم گرفت به منظور اینکه فعالیت دانشگاهها زیر سایه فعالیت پژوهشگاه قرار نگیرد، پژوهشگاه صنعت نفت از این کنسرسیوم خارج شود.

وی افزود: اولین قرارداد این کنسرسیوم نهایی شده اما کنسرسیوم ازدیاد برداشت عملا تاکنون کاری انجام نداده است.

رئیس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به تأکید برنامه پنجم توسعه برای افزایش یک درصدی ضریب ازدیاد برداشت از مخازن تصریح کرد: تعیین یک درصد افزایش ضریب ازدیاد برداشت از مخازن نفتی در برنامه پنجم توسعه زرنگی شرکت نفتی ها بوده چرا که با پارامتری که عدم قطعیت بالا دارد در دوسال اول اعلام شد به این هدف رسیدیم.

وی ادامه داد: عددی که به عنوان ریکاوری فکتور اعلام می شود بیش از 30 درصد عدم قطعیت دارد و این عدم قطعیت بالا نمی تواند اثبات کننده افزایش یک درصدی باشد به طوری که شرکت نفت در دوسال اول برنامه پنجم اعلام کرد به این هدف رسیده است.
 
هندی در خصوص چرایی ایجاد رقابت بین دانشگاهها و پژوهشگاه به جای همکاری برای رسیدن به این هدف مهم اظهار داشت: می تواند رقابت باشد و به اهداف مورد نظر هم برسیم.

رییس پردیس پژوهش و فناوری صنایع بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت اظهار داشت: در چهار سال گذشته تلاش کرده ایم با تغییر رویکرد از پژوهش به سمت ارائه فناوری حرکت کنیم.

وی گفت: این پژوهشگاه توانست برای نخستین بار یک شرکت داخلی را قانع کند تا پایلوت ازدیاد برداشت را در میدان یادآوران اجرا کند.

در ادامه محمد تیموری رییس پژوهش های پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست خبری با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه پایین دستی نفت و گاز، آماده سازی واحد بنزین سازی پالایشگاه اراک، ایجاد واحدهای بنزین بازیافتی در خارگ و مطالعات پالایشگاه 30 هزار بشکه ای قشم را از جمله اقدامات انجام شده در این بخش عنوان کرد.
 
وی افزود: استفاده از فناوری های نوین مانند نانو و هیدرات نیز از اقدامات دیگر این پژوهشگاه است که بر اساس تقاضا محوری انجام می شود.
 
رییس پژوهش های پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت درباره همکاری پژوهشی با بخش خصوصی گفت: تاکنون دانش فنی 82 طرح نیز به بخش خصوصی و واحدهای صنعتی ارایه شده است.

انتهاي پيام/
برچسب ها: مخازن ، کنسرسیوم ، نفت ، اکتشاف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار