به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،«حامد جعفرزاده»، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی، اظهار کرد: بهدنبال سرد شدن هوا و افزایش آلایندهها در هفتهی اخیر، ماموریتهای اورژانسی بیماران قلبی، 30 درصد افزایش یافته است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت مسائل ایمنی توسط بیماران قلبی یادآور شد: بیماران قلبی و تنفسی در فصول سرد همچنین در زمانهائی که آلایندهها افزایش مییابند، باید تا حد امکان از تردد در محیطهای شهری بدون ماسک حذر کنند و نباید در چنین آب و هوائی قرار بگیرند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی با بیان اینکه سالمندان و کودکان بهعنوان دو گروه آسیبپذیر در روزهای آلودگی هوا هستند، گفت: لخته شدن خون و شکنندگی سلولها در این دو گروه سنی زیاد است.
جعفرزاده ادامه داد: علاوه بر این دو گروه سنی، خردسالان نیز به دلیل اینکه تعداد تنفس آنان نسبت به بزرگسالان بیشتر است بنابراین در روزهای آلودهی هوا بیشتر در معرض خطر و آسیب قرار دارند.
وی توصیه کرد: مردان بالای 40 سال با سابقهی بیماری قلبی و عروقی همچنین زنان بالای 50 سال، به محض آلودگی هوا از محیطهای آلوده دوری کنند و از منازل خود خارج نشوند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی یادآور شد: افراد به محض مشاهدهی حالتهای غیرعادی یا احساس درد در ناحیهی قفسه سینه و امتداد آن به سمت دست چپ بهسرعت به مراکز درمانی و متخصصان قلب و عروق مراجعه کنند.
جعفرزاده افزود: در شرایط کنونی آلودگی هوا، ذرات بسیار ریز کمتر از 2.5 میکرون بهطور مستقیم از طریق تنفس وارد عمق ریهها شده و از آن طریق به جریان خون راه مییابد، فعل و انفعالی که سبب افزایش انعقاد خون در رگها و تنگ شدن یا بسته شدن این مجاری میشود.
وی اظهار کرد: بررسیها نشان داده است که آلودگی هوا و ذرات ریز کمتر از 2.5 میکرون قادرند با به هم زدن ثبات سیستم الکترونیکی قلب، سبب بروز ضربان نابجا و خطرناک شوند ویا اختلال در ضربان قلب را افزایش دهند.
براساس این گزارش، وضعیت هوای تبریز از ابتدای فصل پاییز تاکنون یک بار در وضعیت هشدار قرار گرفته است که به تعطیلی مهدکودک ها و مدارس پایتخت منجر شد.
انتهای پیام/م