به گفته آهنی سرپرست این گروه، تکنولوژی این موتورها تاکنون در ایران مورد استفاده قرار نگرفته بود و این اولین بار است از این وسیله برای طراحی یک دستگاه استفاده شده است، به همین جهت این اختراع در نمایشگاه ویژه جشنواره خوارزمی مورد توجه ویژه واحد های پژوهشی وزارت علوم و صنایع دفاعی قرار گرفته است.
این شناور وسیله ای است که می تواند بصورت کنترل از راه دور روی محیط های مایع حرکت کند و عملیات از پیش تعریف شده اجرا نموده یا پس دریافت اطلاعات مورد نیاز این اطلاعات را به واحد کنترل خود ارسال نماید.
ایده این اختراع یکسال قبل در خلال یک کارسوق فیزیک برای این گروه ایجاد شده که بود که گروه طی هشت ماه فعالیت تحقیقاتی و اجرایی با راهنمایی تیم فنی و آموزشی موسسه دکتر حسابی موفق به ساخت این وسیله شده اند.
علاوه بر اصل اختراع، این گروه با نگاه ویژه به آلودگی های ناشی از سوخت های فسیلی شناور خود را به سلولهای خورشیدی مجهز نموده اند و این شناور تمام نیروی محرکه خود را از انرژی خورشیدی دریافت می کند و می تواند بدون نیاز به سوخت گیری فعالیت خود را برای مدت طولانی ادامه دهد.
لازم به ذکر است تکنولوژی موتورهای MHD مربوط به نوعی موتور است که بدون وجود پروانه و ملخ میتواند سیالات را با فشار از خود عبور داده و یک نیروی پیشران ایجاد کنند. تاریخ ابداع طرح اولیه این تکنولوژی به بیش از 50 سال قبل باز میگردد اما حتی در کشورهای خارجی نیز به این تکنولوژی توجهی نمی شد تا اینکه اخیرا با توسعه این موتورها این ابزار مجددا مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفت.
از این فناوری می توان جهت تحرک انواع تجهیزات در انواع محیط های سیال استفاده نمود./ش