مسعود ملکی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری افزود: بیماری بلایت شمشاد که از سال 89 از آستارا رشد پیدا کرد، هم اکنون حدود 60 هزار هکتار از جنگلهای گیلان ،مازندران وگلستان را در برگرفته است.
وی اظهار داشت: این بیماری نخستین بار در سال 1990 در جنوب انگلستان گزارش شده بود و سپس تا سال 2012 سایر مناطق اروپا، آمریکا و آسیا را فراگرفت و در سالهای 2008 تا 2012 نیز از کشور ترکیه و گرجستان هم گزارشاتی ارائه شد.
وی عنوان کرد: در ایران نخستین بار بیماری بلایت شمشاد از جنگلهای آستارا گزارش شده که برای درمان آن اقداماتی انجام شد ولی با کمبود بودجه اساسی مواجه شده و اگر تامین اعتبارات انجام نشود این بیماری گسترش پیدا می کند و نابودی بزرگی به وجود می آورد.
ملکی گفت: البته فعلا درمان این بیماری، تنها در 25 هکتار از جنگلهای پارک سیسنکان به صورت پایلوت انجام شده است.
وی گفت: در 10 سال اخیر در درختان مثمر وغیرمیوه ای 45 نوع آفات و بیماری در 200 هزار هکتار از اراضی مورد تهدید کشف شده است.
قائم مقام دفتر حفاظت و حمایت در شمال کشور گفت: براساس نرم معمول به ازای هر 250 هکتار، یک جنگلبان باید باشد ولی ما هر 550 هکتار یک نفر را داریم که این با نرم جهانی فاصله ای 2 برابری دارد واحتیاج زیادی در این قسمت به نیروهای محافظ داریم.
وی یکی از کارهای این قسمت را نظارت برعملکرد معادن دانست و گفت: ما هم اکنون 542 معدن در کل شمال کشور داریم که از این تعداد 259 معدن فعال ،269 معدن غیرفعال ،6 معدن متروکه و 8 معدن در وضعیت نامشخص به سر می برند که در حوزه منابع طبیعی نوشهر که از رامسر تا رویان است 33 معدن وجود دارد که 10 معدن فعال ،19 معدن غیر فعال و چهار معدن متروکه در این قسمت است.
ملکی همچنین به ایجاد نوار حائل در حاشیه جنگل اشاره کرد وگفت: نوار حائل یا بنج مارک که مابین اراضی ملی و اراضی اشخاص کشیده می شود در 10 سال اخیر حدود 451.7 کیلومتر در گیلان، 435.9 کیلومتر در منطقه ساری، 427.5 کیلومتر در گلستان و 359.5 کیلومتر در حوزه منابع طبیعی نوشهر اجرا شده است./س
انتهای پیام ///