میخائیل کالاشنیکُف که بیشتر نامش با تلفظ اشتباه کلاشینکف مشهور شده است در سن ۹۴ سالگی از دنیا رفته است. او مخترع سلاحی است که بیشتر از هر اسلحه دیگری در دنیا باعث مرگ آدم‌ها شده است. هر چند دیگر کمتر کسی است که در دنیا نام کلاشینکف را نشنیده باشد اما هنوز مواردی هست که خیلی‌ها از آن بی‌خبرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، میخائیل کالاشنیکُف که بیشتر نامش با تلفظ اشتباه کلاشینکف مشهور شده است در سن ۹۴ سالگی از دنیا رفته است. او مخترع سلاحی است که بیشتر از هر اسلحه دیگری در دنیا باعث مرگ آدم‌ها شده است. هر چند دیگر کمتر کسی است که در دنیا نام کلاشینکف را نشنیده باشد اما هنوز مواردی هست که خیلی‌ها از آن بی‌خبرند.
سرلشکری به نام کالاشنیکُف
میخائیل  کالاشنیکُف یا همان کلاشینکف خودمان با وجود آنکه جایزه‌های مختلفی را از مقام‌های مختلف روسیه دریافت کرده اما هیچ وقت پول زیادی از اختراع مشهور خود یعنی همان سلاحAK-47 
به دست نیاورده است. او در هفتاد و پنجمین سالگرد تولدش توسط بوریس یلتسین، رئیس جمهور وقت روسیه به درجه سرلشگری ارتقا یافت.
 

 
تقصیر آلمان‌ها بود
مخترع مشهورترین مسلسل جهان در سال ۱۹۳۸ برای خدمت به ارتش سرخ رفت و از همان زمان به خاطر علاقه‌اش وارد کارهای فنی تانک شد. اما شاید آلمان‌ها را بتوان عامل اصلی طراحی و ساخت کلاشینکف دانست. در سال ۱۹۴۱ در جریان جنگ جهانی دوم تانکی که کلاشینکف در آن بود هدف قرار گرفت و او مجروح شد. در زمان بستری بودن در بیمارستان به خاطر همین جراحت او طراحی سلاح مشهورش را شروع کرد. او بعدها که برخی از او به خاطر ساخت سلاحش انتقاد می‌کردند آلمانی‌ها را علت اختراعش دانست و گفت: هدف من این بود که سلاحی بسازم که با آن بتوان از وطنم دفاع کرد. مقصر من نیستم که این سلاح در بسیاری از نقاط آشوب‌زده استفاده شده. به نظرم سیاست های آن کشورهاست که باید مورد سرزنش قرار گیرد و نه طراح سلاح.
 
در پرچم ملی یک کشور
مسلسل اتوماتیک کلاشینکف در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار گرفته است و آمارها نشان می‌دهد حداقل ۱۰۰ میلیون قبضه از آن تاکنون در جهان تولید شده است. خود کلاشنیکف گفته است که در جنگ ویتنام سربازان آمریکایی مسلسل‌های ام-۱۶ خود را رها می‌کردند و کلاشینکف نیروهای ویتنامی را به خاطر راحتی کار و گیر نکردن سلاح بر می‌داشتند! در نبردها آن‌قدر کلاشینکف مشهور بوده که در پرچم ملی موزامبیک تصویر آن دیده می‌شود. کلاشینکف در نبردهای این کشور برای استقلال از پرتغال نقش مهمی داشته است.
 

 
نام پسر: کلاش
در خیلی از کشورهای دنیا از مخفف کلاش یا کالاش برای نام اسلحه مشهور میخائیل کالاشنیکُف استفاده می‌کنند اما این نام در برخی کشورهای آفریقایی اسم محبوبی برای پسرها شده است.
 

از صدام تا بن لادن
تصاویر اسامه بن لادن و صدام با AK-47 را خیلی‌ها دیده‌اند. صدام یک کلاشینکف طلایی داشته که نیروهای آمریکایی آن را با خود از عراق خارج کردند. برخی گزارش‌ها هم نشان می‌دهد که در زمان حمله نیروهای آمریکایی به شهر ابوت‌آباد  بن لادن می‌خواسته از یک کلاش استفاده کند که مهلتش را پیدا نمی‌کند.
 

 



کلاشینکف طلایی صدام که به آمریکا برده شد
 
از رؤیای شعر تا وسایل کشاورزی
میخائیل کلاشنیکف زمانی که جوان بود آرزو داشت شاعر و نویسنده شود اما عاقبت طراح سلاح شد.  کلاشنیکوف که بارها از سوی مقام های شوروی سابق و روسیه مورد قدردانی قرار گرفت، پول زیادی از ساخت و فروش این سلاح به دست نیاورد و به گفته خودش «کاش ماشین چمن زن اختراع کرده بود.» 
او علاقه خاصی به کشاورزی داشت و به همین خاطر سررشته خاصی در این زمینه هم داشت. 
 

 
سنتی به نام کلاش
در یمن کلاشینکف وارد سنت‌های این کشور شده است. در همین ماه گذشته ۱۰۱ قبضه از این سلاح به خانواده کسانی که در حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا کشته شده بودند اهدا شد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار