رحمان کرمی گفت: این میزان ماده معدنی شامل بوکسیت و آرژیلیت می باشد که از ابتدای سال جاری تاکنون از معدن شهید نیلچیان استان چهارمحال و بختیاری استخراج و استحصال شده است.
وی اظهار داشت: با استخراج این میزان مواد معدنی، تولید بوکسیت و آرژیلیت در این معدن نسبت به سال گذشته با رشد سه برابر همراه بوده است.
کرمی افزود: معدن شهید نیلچیان با حفاری 31 حلقه چاه به طول 5 هزار متر در محدوده ای به وسعت 200 هکتار در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده که از نظر نوع، کیفیت و مرغوبیت تولید بعنوان بهترین معدن ایران مطرح است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری گفت: مواد معدنی استخراج شده از معدن شهید نیلچیان شامل دو نوع خاک نسوز آرژیلیت و بوکسیت با عیار 65 تا 75 درصد است که در ایران و خاورمیانه از نظر عیار و حجم ذخیره بی نظیر است.
رحمان کرمی افزود: این مواد معدنی پس از استخراج به بوکسیت ویژه ، بوکسیت درجه یک و آرژیلیت ویژه و معمولی تبدیل و بخشی از آن صادر می شود.
وی تصریح کرد: بر اساس گمانه زنی ها و مطالعات کارشناسان 16 میلیون و 800 هزار تن انواع خاک نسوز تا عمق 550 متری زمین در این معدن وجود دارد که با توسعه معدن در بخش لایه معدنی در منطقه باجگیران و دوپلان، میزان تولید مواد معدنی سالیانه به 25 هزار تن افزایش می یابد.
کرمی گفت: این معدن هم اکنون زمینه اشتغال مستقیم 100 نفر را فراهم کرده است.
معدن شهید نیلچیان در 90 کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و 220 کیلومتری جنوب غرب اصفهان در ارتفاعات پشتکوه بختیاری قرار گرفته است و عملیات بهره برداری آن از سال 47 در منطقه باجگیران و دو پلان استان چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
شهید نیلیچیان در زمان جنگ تحمیلی در مقاطعی مدیریت این معدن را عهده دار بود./س