به گزارش باشگاه خبرنگاران قم، وی در دیدار استاندارخراسان رضوی درقم بااشاره به این که درکل کشور خراسان رضوی به دلیل وجود بارگاه منور حضرت علی بن موسی الرضا(ع) یگانه است، تصریح کرد: این سرمایه روحانی و معنوی را خداوند به این مملکت داده است و باید به بهترین شکل از آن استفاده شود.
وی ادامه داد: همان گونه که شهر مقدس قم سرمایه ای همچون حرم حضرت معصومه و مسجد جمکران را دارد.
وی با تاکید بر خدمت رسانی مطلوب به زایران حضرت علی بن موسی الرضا(ع)تصریح کرد: سالانه 28 میلیون نفر به مشهد سفر می کنند که 160 هزار نفر از آنها با پای پیاده از نقاط مختلف این شهر عزیمت می نمایند که باید به گونه ای برنامه ریزی شود که زائران با رضایت و خشنودی ،مشهد را ترک کنند و در تنگنا واقع نشوند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: حتی کسانی که با پای پیاده به زیارت حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) مشرف می شوند باید تحت مراقبت نهادهای مرتبط در مشهد مقدس قرار گیرند.
وی درادامه با تاکید بر این که هدف از آمدن به مشهد مقدس تنها نباید زیارت ظاهری باشد، تاکید کرد: مساله مهم تر از زیارت این است که افرادی که به این مکان مقدس مشرف می شوند با معرفت لازم برگردند.
وی افزود: ما نیز در سخنرانی های متعددی که در حرم مطهر رضوی داشته ایم این نکات را برای زائران و مجاوران حضرت امام رضا(ع) بیان کرده ایم که نشانه قبولی زیارت تحول روحیات است.
آیت الله مکارم شیرازی ، همه نهادها و ارگان های خراسان رضوی را برای تحقق این مساله مهم به تعامل بیش از پیش توصیه و تاکید کرد: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که نباید گذاشت این مراسم روحانی و پرشکوه با خرافات آلوده شود، در این راستا باید آموزش های لازم به افراد تاثیرگذار از جمله مداحان و خطبا داده شود.
وی با تاکید بر این که علیرغم تبلیغات مسموم و گسترده دشمنان از جمله جریان های تکفیری روز به روز اقبال و توجه مردم به اماکن زیارتی بیشتر می شود، تصریح کرد: باید باور کنیم این سرمایه جوشان عنایت الهیه است که اگر نبود علیرغم این همه موانع پیش نمی رفت.
وی با اشاره به جنبه های توریستی مشهد مقدس بر ضرورت رعایت موازین دینی و شرعی از جمله حجاب تاکید کرده و گفت: باید به گونه ای عمل کنید که برخی مظاهر نامناسب جنبه های معنوی این شهر را خنثی نکند و روز به روز جنبه های روحانی و معنوی فوق العاده آن تقویت شود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: مساله حجاب را می توان از ادارات، بیمارستان ها و مراکزی که مستقیم یا غیر مستقیم زیر نظر دولت است شروع کرد، دانشگاه ها و مدارس و دیگر ارگان ها نیز باید مساله حجاب را بیش از پیش جدی بگیرند؛ صداوسیما نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم باید مبلغ این مساله باشد.
وی در ادامه امر به معروف و نهی از منکر را یک فریضه دینی و اجتماعی دانست و گفت: ما همواره تاکید می کنیم این مهم باید با زبان خوب و محبت آمیز صورت گیرد تا عده ای خیال نکنند امر به معروف و نهی از منکر خشونت است.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: متاسفانه برخی برای حذف این واجب به عمد یا از روی نادانی به گونه ای رفتار می کنند که امر به معروف و نهی از منکر مرادف با دعوا و خشونت است، در حالی که این گونه نیست.
وی در پایان برای استاندار و معاونین در راستای خدمت رسانی به زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) آرزوی توفیق کرد./س