ظفر پریسای کارشناس ارشد اپیدمیولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود:كم كاري مادرزادي تيروئيد يكي از شايع ترين علل قابل پيشگيري عقب ماندگي ذهن در تمام دنيا است و تنها درصورت تشخيص و درمان زود رس و به موقع قابل پيشگيري است .
وی گفت: نوزادان هيپو تيروييد اكثرا ظاهري طبيعي دارند و علائم باليني در بدو تولد در آنها كم و غير اختصاصي است، بنابراين در صورتي كه تشخيص فقط بر مبناي علايم باليني صورت گيرد ، نوزاد دچار عوارض جبران ناپذيري همچون كري و عقب ماندگي ذهني خواهد شد .
وی تصریح کرد: امروزه غربالگري جهت تشخيص كم كاري مادرزادي تيروئيد در بسياري از كشورهاي جهان و کشورمان بطور روتين انجام مي شود.براي جلوگيري از عوارض غير قابل برگشت كم كاري تيروئيد روي سيستم عصبي ، در مان با هورمونهاي تيروئيد را بايد هرچه زودتر شروع کرد.
این کارشناس ارشد اپیدمیولوژی اظهار کرد: اين برنامه از جهت حفظ سرمايه هاي بالقوه معنوي جامعه و هم از نظر اقتصادي حائز اهميت است. زيرا هزينه نگهداري و درمان بيماران و عوارض ناشي از كم كاري تيروييد و عقب افتادگي ذهني به مراتب بيشتر از هزينه غربالگري برآورد شده است.
انتهای پیام/