یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه دستگاه قضا با اهمیت‌ترین دستگاه در هر کشور محسوب می‌شود، گفت: دستگاه قضا باید آبروی نظام جمهوری اسلامی باشد و عدالت را به درستی اجرا کنند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در جمع گروهی از کارآموزان دستگاه قضا با بیان اینکه دستگاه قضا با اهمیت‌ترین دستگاه در هر کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: اگر این نهاد اصلاح شده باشد جامعه را به سعادت می‌رساند و اگر فاسد باشد، فساد و تباهی را برای جامعه به ارمغان خواهد آورد.

وی افزود: حضرت علی(ع) 1400 سال پیش توصیه‌ها و سفارشاتی در مورد قضات و دستگاه قضا داشته‌اند که اگر امروز در میان سیستم‌های قضایی جهان به دنبال آنها بگردیم، این مفاهیم را نمی‌یابیم.

این مرجع تقلید خودساختگی، متقی بودن و پرهیزکاری را از جمله ویژگی‌هایی دانست که حضرت علی(ع) آنها را جزو خصوصیات قضات برشمرده‌اند و خاطرنشان کرد: از دیگر موارد می‌توان به این مهم اشاره کرد که قضات نباید در صورتی که همه ادله و احکام واضح است وسواس به خرج دهند و باید حکم را صادر کنند و قاطع باشند.

وی ادامه داد: قاضی نباید از تملق‌گویی و چاپلوسی دیگران تاثیر بپذیرد زیرا گاهی اوقات همین چاپلوسی‌ها در راستای تطمیع قاضی هستند و گاهی اوقات هم اغراق در مورد قاضی صورت می‌گیرد که در هر صورت قضات نباید از آنها تاثیر بگیرند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه بر اساس آنچه از دستورات دینی به ما رسیده شخص قاضی در موقعیت‌هایی همچون گرسنگی، عصبانیت و خواب‌آلودگی نباید به امر قضاوت بپردازد عنوان داشت: این امور بر روی قدرت تصمیم‌گیری شخص تاثیر می‌گذارند ضمن اینکه در روایات آمده قضات حتی نباید مستقیماً از بازار چیزی بخرند زیرا احتمال رشوه از سوی بازاریان و مردم در مورد آنها وجود دارد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با تاکید بر رعایت تمام دستورات دینی در مورد امر قضاوت گفت: مهمان شدن در خانه هر یک از طرفین دعوا کار درستی نیست ضمن اینکه قضات حتی در نگاه کردن به دو طرف و نیز اجازه صحبت به هر یک از آنها نیز باید عدالت را به دقت رعایت کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این همه مشکلات برای این عنوان شد که بگوییم کار قضاوت در نزد خداوند اهمیت و جایگاه بالایی دارد و قضات در صورتی که کارشان را درست انجام دهند مقام رفیعی خواهند داشت و حتی آنها را با کسانی که به میدان جنگ و جهاد می‌روند می‌توان مقایسه کرد که هر لحظه خطر برای آنها وجود دارد.

وی تصریح کرد: شما باید آبروی نظام جمهوری اسلامی باشید و عدالت را به درستی اجرا کنید؛ در روایتی از حضرت امیر(ع) می‌خوانیم که فرمودند ملت سعادتمند آن ملتی است که حق مظلوم از زورگویان با قاطعیت گرفته شود./ز

برچسب ها: قم ، دستگاه ، قضا ، نظام ، آبرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.