گرچه پیتزا یک غذای خوشمزه و وسوسه‌انگیزی است اما همین غذای خوشمزه عوارضی در پی دارد که برای سلامتی افراد را به شدت تهدید می‌کند.

محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ترکیبات پیتزا به خودی خود مضر نیست اما افزودنی‌های موجود در آن مانند شیرین‌کننده‌های مصنوعی که شامل بعضی آدامس‌ها می‌شوند و این آدامس‌ها خود شامل اسید سولفام پتاسیم یا اسید سولفام بوکا هستند که خطر سرطان در پی دارند. 

وی بیان کرد: نیتریت سدیمی که به ترکیب، طعم و رنگ سوسیس و کالباس کمک می‌کند نوعی ماده سرطانی تولید می‌کند برای مثال پنیر پیتزا یا قارچ به تنهایی مضر نیستند اما در مجموع این مواد باعث دریافت بیش از اندازه کالری می‌شوند و همراه با این مواد، مواد افزودنی دیگر استفاده می‌شوند که مشکل‌ساز خواهند بود، کالباس و سوسیس در گوارش اختلال ایجاد می‌کنند این مواد به دلیل ادویه‌های موجود در خود و همچنین حالتی خمیری شکل که در دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند و یا روغنی که در این مواد وجود دارد هضم در دستگاه گوارش به سختی و دیر انجام می‌شود. 

وی گفت: نیتریت سدیمی که برای تشدید طعم و رنگ به سوسیس و کالباس اضافه می‌شوند و در حقیقت یک ماده سرطان‌زا هستند مصرف سوسیس و کالباس باعث افزایش وزن می‌شود در این مواد به دلیل طعم و کالری که وجود دارد و همچنین چربی موجود در کالری باعث افزایش وزن می‌شوند این مواد با نانهایی سرو می‌شوند که کالری بالا همراه با قند دارند که در نتیجه باعث بروز چاقی، خطر بیماریهای قلبی و عروقی و فشارخون می‌شوند. 

انوشه گفت: از مواد داخل پیتزا می‌توان به گوشت مرغ‌های پیر اشاره کرد که به عنوان خمیر گوشت در پیتزا استفاده می‌شوند که کیفیت و مرغوبیت لازم را ندارند زمینه بروز حساسیت در سوسیس و کالباس به دلیل رنگ دهنده‌های موجود در آن است در پیتزا از موادی استفاده می‌کنند که رنگ مرغ را به رنگ گوشت تبدیل می‌کنند و برای کبد، کلیه و در مجموع برای سلامتی انسان مضر هستند و منجر به بروز سرطان می‌شوند. 


انتهای پیام/

برچسب ها: پیتزا ، گوارش ، سلامت ، کالباس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار