به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، دو روز پیش کمیته رسیدگی به پروندههای بازداشتیهای بازداشتگاه بگرام، ۶۵۰ تن را به دلیل نبود دلایل کافی برای ثبوت فعالیتهای تروریستی، آزاد کرد.
آمریکا، چند ماه قبل اداره بازداشتگاه بگرام را بعد از تنشهای زیادی در روابط این دوکشور به دولت افغانستان واگذار کرد. از آن پس مسئولیت نگهداری ۳ هزار و ۸۵ تن از زندانیان بگرام به دولت افغانستان واگذار شد اما نگهداری ۶۰۰ زندانی افغان و پنجاه زندانی که از کشور های دیگر هستند، همچنان به عهده آمریکا باقی ماند.
این ۸۸ زندانی از جمله زندانیهایی اند که مسئولیت آنها را دولت افغانستان دارد.
دیو لپن، یکی از سخنگویان نیروهای آمریکایی در کابل گفته است: "هیات بررسی زندانیان بازداشتگاه بگرام فراتر از صلاحیت قانونی خود عمل کرده است و دستور آزادی افرادی را داده است که تهدید واقعی امنیتی اند و شواهد زیادی برای تحقیقات بیشتر در موردشان و یا هم به دادگاه کشاندنشان وجود دارد."
موضوع نگهداری از بازداشتیها بین دولت افغانستان و نیروهای آمریکایی از موضوعهای حساس و چالش برانگیز در روابط دو طرف بوده است.
در سال ۲۰۱۲ وکلای زندانیان بازداشتگاه بگرام، آمریکا را متهم به کلیک نقض حقوق بشر کردند و ادعا کردند که در یک دهه گذشته افراد زیادی در این بازداشتگاه شکنجه شدهاند.
دولت افغانستان همواره بر این تاکید کرده که نیروهای بینالمللی در افغانستان نباید کسی را بازداشت کند و بازداشتگاه داشته باشند. دولت وجود بازداشتگاه و زندان تحت کنترل نیروهای خارجی را نقض حاکمیت خود میداند.
اما نیروهای خارجی گفتهاند کسانی که در فعالیتهای تروریستی دست دارند و جان این نیروها را به خطر میاندازند، باید بازداشت شوند.
انتهای پیام/