علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پی دستگیری ماجد الماجد و درخواست کشورمان برای شرکت در بازجویی از این تروریست، به خبرنگار پارلمانی
باشگاه خبرنگاران، گفت: براساس اطلاعاتی که از وزارت خارجه گرفتیم، شاکله تیم شرکت کننده در بازجویی ماجدالماجد سرکرده گروه تروریستی گردانهای عبدالله عزام مرتبط با القاعده، حقوقی_قضایی خواهد بود.
وی افزود: از آنجایی که کار امنیتی دستگیری این تروریست به پایان رسیده، بنابراین تیم حقوقی_ قضایی برای دفاع از منافع ملی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است.
ضرورت محاکمه ماجدنماینده بروجرد با اشاره به ضرورت محاکمه ماجد الماجد تصریح کرد: با توجه به اینکه لبنان کشور مستقل و تعدادی از اتباع این کشور نیز در حادثه تروریستی اخیر جان خود را از دست دادهاند، بنابراین اجازه نخواهد داد این تروریستها و عوامل این جنایتها به خارج از خاک لبنان منتقل شوند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: طبیعی است ما هم به عنوان کشوری که اتباعمان در این حادثه تروریستی به شهادت رسیدند، هیئت حقوقی_ قضایی اعزام خواهیم کرد تا نکات مرتبط را به مسئولان کشور انتقال دهند.
ماجد و انفجار در لبناناضافه میشود، وقوع دو حمله انفجاری مقابل سفارت ایران در پایتخت لبنان در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۳ ، ۲۵ کشته و بیش از ۱۵۰ زخمی برجای گذاشت؛ در این انفجار شش تبعه ایرانی نیز جان خود را از دست دادند.
به دنبال این حادثه، گردانهای عبدالله عزام مسئولیت این انفجارها را بر عهده گرفت.
فائز غصن، سرپرست وزارت دفاع لبنان در تاریخ اول ژانویه بازداشت ماجد را تایید کرد و گفت که این فرمانده سعودی گردانهای عبدالله عزام "توسط سرویسهای اطلاعاتی ارتش لبنان در بیروت بازداشت شده است."
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در تاریخ سوم دسامبر ۲۰۱۳ گفت که عربستان سعودی در بمبگذاریها با هدف سفارت ایران در بیروت دست داشته است و وی تردیدی ندارد که آژانس اطلاعاتی سعودی ارتباطات نزدیکی با گردانهای عبدالله عزام دارد.
دبیرکل حزب الله لبنان همچنین خاطرنشان کرد که این بمبگذاریها نشان دهنده خشم ریاض از تهران به خاطر شکست سیاستهای سعودی در سوریه است.
ماجد کیست؟ماجد الماجد تروریستی سعودی است که فرماندهی گروهک "عبدالله عزام در سرزمین شام" شاخه سازمان القاعده در لبنان را به عهده داشت.
الماجد، از اردوگاه عین الحلوه، اردوگاه آوارگان فلسطینی در شرق شهر صیدا در جنوب لبنان، به عنوان مقر اصلی خود بهره میبرد و در ماههای اخیر، از اردوگاه عین الحلوه به سوریه منتقل شد تا با "ابومحمد الجولانی" فرمانده گروه تروریستی جبهه النصره در سوریه بیعت کند.
وی پیش از این، در القلمون واقع در ریف دمشق ساکن بود و "زهران علوش" فرمانده گروهکهای موسوم به ارتش اسلام را همراهی میکرد اما از آن جا به اردوگاه عین الحلوه برگشته بود.
الماجد، از سال 2012 فرماندهی شاخه القاعده در سرزمینهای شام و کنانه (مصر) را به عهده گرفت.
برخی از منابع رسانهای، گروهکهای "گردان عبدالله عزام" را شاخه القاعده در خاورمیانه دانسته و تاکید کردهاند که این گروهک، نخستین بار در سال 2004 با به عهده گرفتن مسئولیت سه انفجار در پارک طافا و سواحل نویبع و شرم الشیخ در مصر، اعلام موجودیت کرد.
الماجد پس از آن چند عملیات تروریستی دیگر در لبنان انجام که مهمترین آنها دو انفجاری بود که سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت را هدف قرار داد و 26 شهید برجا گذاشت که از میان آنها میتوان به شهید ابراهیم انصاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، همسر یکی از دیپلماتها و همچنین فرمانده حفاظت سفارت و سه تن از نیروهایش اشاره کرد.
یکی دیگر از عملیات تروریستی "گردانهای عبدالله عزام" در لبنان، انفجارهایی زنجیرهای بود که نیروهای بین المللی "یونیفل" را در جنوب لبنان هدف قرار داد. شدیدترین مورد این انفجارها، انفجار یک گشتی اسپانیایی در تاریخ 24 ژوئن 2007 بود که به کشته شدن 6 تن از نیروها و زخمی شدن چندتن دیگر انجامید.
گردانهای عبدالله عزام، همچنین مرتکب انفجارهای دیگری شد که گشتیها و اماکن تجمع ارتش لبنان را هدف قرار داد و شمار زیادی کشته و زخمی برجا گذاشت.
نام ماجد در لیست تروریستهای تحت تعقیب آمریکا
این گروهک تروریستی، در ویدیوی در تاریخ 19 دسامبر 2013 نام سرکرده خود یعنی ماجد بن محمد الماجد را فاش کرد؛ این در حالی است که نام ماجد الماجد در سال 2009 در فهرست تروریستهای تحت تعقیب آمریکا با شماره 85 منتشر شد.
این نخستین باری بود که مرکز رسانهای الفجر به عنوان ارگان تبلیغاتی گردانهای عبدالله عزام، نام سرکرده خود را علنی میکرد. این مرکز، پیش از آن دو ویدئو منتشر کرده بود که شامل دو سخنرانی الماجد بود بدون این که مشخص شود وی در کدام گروه جهادی نقش دارد.
الماجد، سومین عربستانی سعودی است که عهده دار فرماندهی گردانهای عبدالله عزام میشود. پیش از او صالح القرعاوی سرکردگی گردانها را به عهده داشت.
سلیمان حمد الحبلین نیز به عنوان متخصص مواد منفجره در این گروه فعالیت کرد. آمریکا، این دو نفر را تروریستهای بین المللی اعلام کرد اما با وجود همه جنایتهایی که گردانهای عبدالله عزام مرتکب شد، هنوز چنین عنوانی به الماجد نداده است.
دستگیری ماجد
منابع بلندپایه در ارتش لبنان خاطر نشان کردند که اداره اطلاعات ارتش روز جمعه، ماجد الماجد را به همراه یک سعودی دیگر ( که بازجویی از او در دستور کار است ) دستگیر کرد.
دستگیری این دو نفر، هنگام خروج آنها از بیمارستان المقاصد در بیروت صورت گرفت. این بیمارستان، تحت حمایت مالی عربستان سعودی اداره میشود و الماجد در آن درمان میشد.
فایز غصن وزیر دفاع لبنان از هرگونه اظهار نظر مطبوعاتی درباره بازداشت الماجد خودداری کرد و این در حالی است که وی نخستین کسی بود که از حضور سازمان القاعده در لبنان خبر داده بود و به این سبب مورد هجمه شدید جریان 14 مارس قرار گرفته بود.
یکی از شبکههای تلویزیونی لبنان، به نقل از منابع امنیتی اعلام کرده بود که "ماجد الماجد" درصدد اجرای عملیاتی بود که معادلات را در لبنان و منطقه زیر و رو خواهد کرد.
فرمانبری ماجد از رئیس سازمان اطلاعات عربستان
منابعی در لبنان نیز تأکید کرده اند که ماجد الماجد با "بندر بن سلطان" رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی در ارتباط بوده و از او دستور می گرفت.
انتهای پیام/