به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ احمد آریایینژاد، افزود: درگذشته برخی نمونههای واکسن از خارج وارد میشد که در روزهای تحریم این روند با مشکل مواجه شد زیرا به امید آنکه واکسن از خارج وارد میشود تولید آن در داخل کاهش چشمگیری یافت.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون با وجود آنکه وضعیت تولید واکسن در داخل کشور بهتر شده است اما تا رسیدن به اهداف مدنظر فاصله زیادی وجود دارد این درحالی است که اگر بتوانیم همه واکسنها را در داخل تولید کنیم از لحاظ اقتصادی نیز اقدامات مقرون به صرفهای انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه باید تجهیزات و امکانات تولید واکسن در کشور بیش از پیش فراهم باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون برای افراد جامعه به ویژه کودکان امری ضروری به نظر میرسد بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا با تولید روزافزون واکسن در داخل، کشور را در مقابله با تحریمهای غذایی و دارویی آماده کرد.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ وضعیت تولید واکسن در کشور، خاطرنشان کرد: ما باید در استفاده از واکسن، میزان وابستگی خود را به خارج از کشور کاهش دهیم به گونهای که نیازهای ضروری کشور را در داخل تامین کنیم.
آریایینژاد کمبود منابع و اعتبار را مهمترین معضل تولید واکسن در کشور خواند و افزود: با وجود آنکه از لحاظ علمی به جایگاهی رسیدهایم که بتوانیم واکسن را در داخل کشور تولید کنیم اما به لحاظ نبودن اعتبارات لازم، امکان تولید واکسن به طور کامل در کشور وجود ندارد.
نماینده مردم ملایر در مجلس نهم، تصریح کرد: واردات واکسن به داخل هزینه زیادی را برای وزارت بهداشت به همراه دارد که ضرورت دارد با توجه به پتانسیلهایی که در کشور وجود دارد زمینه تولید آن در داخل فراهم شده تا هم از خروج ارز جلوگیری شود و هم اعتبارات این بخش برای دیگر اولویت هایی دارویی کشور هزینه شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با یادآوری حضور مسئولان موسسات تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در کمیسیون، گفت: در هفته جاری متولیان موسسات تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با حضور در کمیسیون، گزارشی در مورد تولید واکسن در کشور ارایه میدهند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به بررسی بودجه سال 93 در مجلس، به نظر میرسد توجه به کمبود اعتبارات مهمترین دغدغه مسئولان موسسات تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی باشد./ش