روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در شماره امروز خود در گزارشی تحت عنوان "مردان ما در ریاض"، به صورت مفصل و مشروح به نقش بسیار مهم و حساس "عادل الجیبر"، سفیر عربستان سعودی در واشنگتن جهت عادی سازی روابط سری و محرمانه بین تل‌آویو و ریاض می‌پردازد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری مرآه الجزیره ، جروزالیم پست در این گزارش که نویسنده آن یوسی میلمن، روزنامه‌ نگار و کارشناس امور اطلاعاتی و قضایای امنیت قومی در اسرائیل است، می‌نویسد که عادل الجبیر هر از چندگاهی نشست‌ها و دیدارهای سری و محرمانه‌ای با رهبران سازمان‌ها و نهادهای یهودی در واشنگتن دارد.

میلمن در گزارش خود به این نکته اشاره می‌کند که سفیر عربستان سعودی در واشنگتن روابط مستحکم و نزدیکی با رهبران و سران سازمان‌ها و نهادهای یهودی فعال در آمریکا دارد و این در واقع بیانگر میزان نزدیکی بسیاری است که در این اواخر بین اسرائیل و عربستان سعودی حاصل شده و در ارسال نامه و هماهنگی‌های امنیتی و اطلاعاتی و دیدارها گسترده و مستمر در سطوح مختلف اجرایی میان تل‌آویو و ریاض نمود پیدا می‌کند.

این روزنامه نگار صهیونیست در ادامه گزارش خود تصریح می‌کند که سفیر عربستان سعودی در واشنگتن علاقه بسیاری به دیدار با رهبران سازمان‌ها و نهادهای یهودی فعال در آمریکا و گوش دادن به انتقادهای شدید و گزنده آنها از سیاست‌های باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا دارد و این نشان می‌دهد که عربستان سعودی به شدت از عملکرد و تعامل آمریکا در عرصه بین المللی مایوس و ناامید است.

میلمن در ادامه گزارش خود تاکید کرده است که رابطه سفرای عربستان سعودی در ریاض با سازمان‌ها و نهادهای یهودی فعال در امریکا به امری سنتی تبدیل شده است، چراکه پیش از عادل الجبیر، شاهزاده بندر بن سلطان نیز دارای روابطی گرم و صمیمانه با لابی‌های یهودی و صهیونیستی فعال در آمریکا بود.

به گفته این کارشناس امور استراتژیک صهیونیست انتقادات تند و گزنده‌ای که سفیر عربستان سعودی در واشنگتن از سیاست‌ رئیس جمهوری آمریکا در منطقه انجام داد و با استقبال و تشویق دفتر بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر اسرائیل مواجه شد، انتقاداتی بودند که به خاطر شدت و حدت آنها و خروج آنها از روند دیپلماتیک هیچ‌گاه تل‌آویو به خود اجازه ایراد آنها به واشنگتن و شخص اوباما را نداشت.

میلمن تاکید می‌کند: آنچه خشم و غضب عربستان سعودی را برانگیخته آن است که تصور می‌کند، واشنگتن با نزدیکی خود به تهران به ریاض خیانت کرده و بر این باور است که میان گفته‌ها و اعلام مواضع آمریکا با عملکردش تفاوت‌های بسیار وجود دارد و دلیل این مدعا صرف نظر کردن دولت اوباما از هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه و نزدیکی به تهران و دست یافتن به تفاهماتی با آن است که نشان می‌دهد، واشنگتن ترجیح داده در برابر خواسته‌ها و مطالبات ایران سر فرود آورد.

این روزنامه نگار صهیونیست به نقل از افرادی که در جلسات و نشست‌های سفیر عربستان سعودی در واشنگتن حضور داشتند، می‌نویسد که عادل الجبیر بسیاری از عرف‌های دیپلماتیک را زیر پا گذاشته است و در نشست‌های خود انتقادات گزنده‌ای از سیاست‌های رئیس جمهوری آمریکا به عمل می‌آورد، در حالی که عرف رایج و دیپلماتیک بین المللی این است که چنین انتقاداتی به صورت مکتوب و در قالب نامه از سوی حکومت عربستان سعودی نوشته شده و عادل الجبیر اقدام به انتقال آن به دولت آمریکا کند.

میلمن تاکید می‌کند: با وجودی که سفیر عربستان سعودی در واشنگتن به خوبی می‌داند که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی آمریکا وی را زیر نظر دارند و به اظهاراتش گوش فرا می‌دهند، با این حال به این انتقادات تند و گزنده ادامه می‌دهد.

از سوی دیگر جوناتان اسپایر، محقق و پژوهشگر صهیونیستی نیز می‌گوید: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل همچنان به دیدگاه‌ها و مواضع کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی در قبال حوادث جاری در مصر به ویژه حودث 30 ژوئن گذشته و برنامه هسته‌ای ایران استناد می‌جوید تا بر این امر تاکید کند که این کشورها اسرائیل را دشمن خود ملاحظه نمی‌کنند.

اسپایر که از جمله پژوهشگران مرکز مطالعات گلوریا است، هشدار می‌دهد که نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل به شکلی ویژه بر این نکته تمرکز و تاکید کرده بود که بسیاری از کشورهای همجوار و منطقه‌ای اسرائیل، تل‌آویو را دشمن خود تلقی نمی‌کنند.

این پژوهشگر صهیونیستی تاکید کرده بود که نتانیاهو امید بسیاری دارد که این موضع گیری سعودی موجب تحقق منافع و اهداف مورد نظر اسرائیل به ویژ در خصوص تحت فشار گذاشتن رئیس جمهوری امریکا جهت واداشتن ایران به صرف نظر کردن از برنامه هسته‌ایش دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار