بیماری‌های مزمن در بروز سوء تغذیه سلولی و در کاهش هوش و سلامت عمومی فرد موثر است.

کوروش جعفریان متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: هوش یک فاکتوری است که تغییرهای گوناگونی در آن نقش دارند، بدون شک موثر‌ترین فاکتور ژنتیک است کسی که استعداد بالایی داشته باشد عوامل دیگری نمی‌تواند به کاهش و افزایش سطح هوش تاثیر بگذارد. 

وی خاطر نشان کرد: عوامل محیطی در کنار ژنتیک و بحث عمده تغذیه از دیگر عوامل موثر در هوش هستند که تغذیه در دوران جنینی، نوزادی، کودکی فرد را از لحاظ هوشی در سطح بالاتری قرار می‌دهد. 

جعفریان با اشاره به اینکه اولین رکن تغذیه، سالم بودن آن است، تصریح کرد: ۵۰ درصد افراد در دوران زندگیشان دچار سو تغذیه می‌شوند که خوشبختانه امروزه سو تغذیه با بالا رفتن سطح بهداشت، دسترسی به مواد غذایی و آموزش کمتر دیده می‌شود. 

وی گفت: بعضی از کودکان جامعه ما سو تغذیه سلولی دارند که این مسئله روی هوش آن‌ها تاثیر بسزایی دارد بیماری‌های مزمن نیز در بروز سو تغذیه سلولی سلامت عمومی و هوش افراد موثر است. 

وی با اشاره به اینکه شیوع سو تغذیه سلولی را جدی بگیرید، افزود: امروزه اشکال خفیف و پنهان سو تغذیه که قابل شناسایی نیستند و خود فرد و اطرافیان از وجود آن بی‌خبرند با این وجود کمبود آهن و ید در دوران جنینی موجب عقب ماندگی فرد می‌شود که خوشبختانه با غنی سازی تا حدودی بر کمبود آن غلبه کرده‌ایم. 

وی خاطر نشان کرد: ویتامین b۱۲ سطح قند خون و یک خواب در خوب خون سازی، تمرکز هوش فرد و هوشیاری و سلامت جسمی و روانی موثر است. 

جعفریان در پایان اذعان داشت: تغذیه سالم یعنی مصرف همه گروه‌های غذایی در برنامه غذایی در این میان گاهی اوقات کمبود پیش می‌آید چه بهتر است که افراد با یک متخصص تغذیه مشورت کنند که مکمل‌های سرخود و اشتباهی مصرف نکنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.