به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،مقصود قربانی اظهار داشت: اجرای طرح تولید کود ورمی کمپوست در آذربایجان غربی از مرداد ماه سال 91 آغاز شده و 225 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به اهداف زیربنایی اجرای این طرح اشاره کرد و ابراز داشت: کود ورمی کمپوست کود آلی ارگانیک بوده و عاری از تخم آفات خاکزی و دارای مقدار مناسبی از عناصر غذایی کمیاب پر مصرف است.
قربانی با بیان اینکه این کود دارای یک سری پروتئین و ویتامینهای مورد نیاز گیاهان است، تصریح کرد: کود ورمی کمپوست در خاکهای شن و سبک میزان نگهداری آب در خاک را افزایش میدهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی یادآور شد: با استفاده از کود ورمی کمپوست نسبت کربن به ازت در خاک افزایش مییابد و کود نرمی است که عاری از علفهای هرز، باکتریهای غیر هوازی، قارچها و ویروسهای بیماریزا است.
قربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوههای نوین در مبارزه با آفات کشاورزی، متذکر شد: اعمال مدیریت تلفیقی کنترل آفات IPM، توسعه روشهای مبارزه غیرشیمیایی شامل مبارزات زراعی و مکانیکی و توسعه روشهای مبارزه بیولوژیک را از جمله روشهای نوین مورد استفاده در مبارزه با آفات کشاورزی عنوان کرد.
وی به مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی اشاره و اعلام کرد: با استفاده از زنبور براکون در مزارع گوجهفرنگی، ذرت و نخود در سطح 2 هزار و 300 هکتار علیه آفات کرم میوه، ساقهخوار ذرت و کرم غوزه نخود انجام یافته است.
انتهای پیام/م