خورشید به علت اشعه مادون قرمز خود بسیار می تواند برای پوست مضر باشد که البته لامپ‌های مهتابی هم حاوی این اشعه خطرناک است.

ندا ادیبی متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: کک و مک یک اختلال سرشتی و مادر زادی است که به وسیله ژنتیک می تواند منتقل شود و این یک باور غلط است که فقط سفید پوست‌ها به کک ومک مبتلا می‌شوند زیرا افراد سیاه پوست هم ممکن است دچار آن شوند که فقط به دلیل تیرگی پوستشان کمتر قابل روئیت هستند.

ادیبی گفت: پوست‌های سفید به علت وجود کم رنگدانه‌ها، بیشتر کک و مک‌ها را نمایان می کند البته باید گفت که کاملا در ایجاد و بروز کک مک دو عامل ژنتیک و آفتاب بسیار تاثیر گذارند همانطور که تیپ ظاهری سیاه پوستان در رنگ تیره پوست، دندان سفید و بینی بزرگ خلاصه می شود، تیپ ظاهری سفید پوستان هم در رنگ روشن پوست، چشم‌های آبی، موی بور مایل به قرمز و البته کک و مک خلاصه می‌شود که الزاما همه این خصوصیات در همه افراد به صورت کامل دیده نمی‌شود.

این متخصص پوست اذعان داشت: پدر و مادرها باید از دوران کودکی به فکر پوست کودکانشان باشند چرا که آفتابی که در کودکی بر روی پوست کودک می تابد بسیار تاثیر گذار است و توصیه پزشکان این است که از شش ماهگی از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنند.

ادیبی افزود: آفتابی که از ساعت 9 صبح تا 4 بعداظهر به خصوص در فصل‌های گرم سال می تابد بسیار برای پوست مضر است علاوه بر کرم‌های ضد آفتاب توصیه می شود حتی الامکان از لباس‌های پوشیده استفاده کنند.

باید یادآور شد؛ که نور لامپ‌ های مهتابی هم مثل خورشید عمل می کند و بهتر است که باز هم در مقابل این لامپ‌ها از ضدآفتاب‌ها استفاده شود و هر 2 ساعت یک بار تمدید گردد.

کک و مک درمان قطعی ندارد و لیزر یکی از بهترین راههای درمان آن است که البته در افراد مختلف بسته به عمق کک و مک و نوع پوستشان متفاوت است که پزشک در ابتدا تست لیزر را انجام می دهد و بعد از گذشت 3-4 هفته نتیجه را بررسی می کند و در صورت بهبود، این کار را ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: نوزاد ، پوست ، سفید ، ژنتیک ، تیپ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.