به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج، پورنگ گفت: با توجه به اینکه مرز سیران بند بانه از زمان تاسیس تا کنون به عنوان یکی از دروازه های تجاری استان کردستان محسوب می شود و سابقه مبادلات تجاری آن در سالهای گذشته به میزان بسیار بالایی بوده است، رسمی شدن این مرز که به همراه خودش ایجاد امکانات و زیر ساخت های عمرانی را به همراه خواهد داشت می تواند به عنوان دروازه دوم تجاری ایران بعد از مرز باشماق محسوب شود.
وی افزود: این مرز فرصتی برای حضور کالاهای استانی و کشوری در کشور عراق است، بنابراین ساماندهی گمرکات مرزی موجب تسهیل تجارت و استقبال تجار و تولید کنندگان سایر استان ها جهت انجام مبادلات تجاری در مرزهای استان خواهد شد و همین امر موجب ارتقاء جایگاه تجاری اقتصادی استان در عرصه ی ملی، افزایش اشتغال و سطح رفاه عمومی خواهد شد.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان اضافه کرد: مرز سیرانبند بانه طی دو سال گذشته 86 میلیون دلار صادرات داشته است که 30 میلیون دلار از آن، سهم صادرات 9 ماهه سالجاری بوده است.
پورنگ نامناسب بودن محیط محوطه مرز بانه ، نبود انبار، کافی نبودن ساختمانهای اداری و امکانات زیر بنایی مثل برق، گاز، تلفن، نامناسب بودن جاده قابل دسترسی از بانه به این مرز را، جزو مهمترین مشکلات این مرز اعلام کرد و خواستار اقدام مسئولین مربوطه برای رفع آنها شد./س
انتهای پیام/